Title
|
تأثیر شوری و آسکوربیک اسید بر رشد، روابط آبی و روابط اسمزی
در گیاه شاهی
|
Type of Research
|
Article
|
Keywords
|
آسکوربیک اسید، سازگاری اسمزی، گیاه شاهی (Lepidium sativum) ، شوری
|
Abstract
|
شوری خاک در مناطق خشک و نیمه خشک یکی از تنش های اصلی گیاهان قلمداد می شود که می تواندد اثدر منفد ی بدر
تولید محصول داشته باشد. در پژوهش حاضر، به علت اهمیت دارویی و غذایی گیاه شاهی، اثر برهم کنش شدور ی ) 552
میلی مولار NaCl ( و آسکوربیک اسید ) 4 میلی مولار( بر رشدد و روابد آبد ی آن بررسد ی شد د. آزمدا یش در قالد طدر
کاملا تصادفی با چهار تکرار در شرای تنظیم شدده انجدام گرفدت. نتدا یج نشدان داد کد ه شدور ی موجد کد اهش رشدد،
محتوای نسبی آب، پتانسیل اسمزی و پروتئین های محلدول و افدزا یش قنددها ی محلدول و آمیندو اسد یدهای آزاد از جملده
پرولین گردید. بسیاری از صفات بررسی شده که از تنش شوری آسد ی دید ده بودندد بدا افدزودن آسد کوربیک اسد ید بده
محی شور بهبود نشان دادند. آسکوربیک اسید بدرون زا بده تنهدا یی بدا افدزا یش مید زان آب بافدت هدا ، کربوهید درات هدا و
پروتئین ها موج افزایش رشد گیاهان شاهی در مقایسه با شرای شاهد شد. به نظر مد ی رسدد کد ه آسد کوربیک اسد ید بده
عنوان یک آنتی اکسیدان با کاهش آثار مضر شوری مقاومت به تنش را در گیاه شاهی افزایش می دهدد و موجد بهبدود
رشد می گردد.
|
Researchers
|
Nader Chaparzadeh (First Researcher)، azadeh najjar-khodabakhsh (Second Researcher)، Mohammad Pazhang (Third Researcher)، Leila Zarandi-Miandoab (Fourth Researcher)
|