Research Specifications

Home \تأثیر شوری و آسکوربیک اسید بر ...
Title تأثیر شوری و آسکوربیک اسید بر رشد، روابط آبی و روابط اسمزی در گیاه شاهی
Type of Research Article
Keywords آسکوربیک اسید، سازگاری اسمزی، گیاه شاهی (Lepidium sativum) ، شوری
Abstract شوری خاک در مناطق خشک و نیمه خشک یکی از تنش های اصلی گیاهان قلمداد می شود که می تواندد اثدر منفد ی بدر تولید محصول داشته باشد. در پژوهش حاضر، به علت اهمیت دارویی و غذایی گیاه شاهی، اثر برهم کنش شدور ی ) 552 میلی مولار NaCl ( و آسکوربیک اسید ) 4 میلی مولار( بر رشدد و روابد آبد ی آن بررسد ی شد د. آزمدا یش در قالد طدر کاملا تصادفی با چهار تکرار در شرای تنظیم شدده انجدام گرفدت. نتدا یج نشدان داد کد ه شدور ی موجد کد اهش رشدد، محتوای نسبی آب، پتانسیل اسمزی و پروتئین های محلدول و افدزا یش قنددها ی محلدول و آمیندو اسد یدهای آزاد از جملده پرولین گردید. بسیاری از صفات بررسی شده که از تنش شوری آسد ی دید ده بودندد بدا افدزودن آسد کوربیک اسد ید بده محی شور بهبود نشان دادند. آسکوربیک اسید بدرون زا بده تنهدا یی بدا افدزا یش مید زان آب بافدت هدا ، کربوهید درات هدا و پروتئین ها موج افزایش رشد گیاهان شاهی در مقایسه با شرای شاهد شد. به نظر مد ی رسدد کد ه آسد کوربیک اسد ید بده عنوان یک آنتی اکسیدان با کاهش آثار مضر شوری مقاومت به تنش را در گیاه شاهی افزایش می دهدد و موجد بهبدود رشد می گردد.
Researchers Nader Chaparzadeh (First Researcher)، azadeh najjar-khodabakhsh (Second Researcher)، Mohammad Pazhang (Third Researcher)، Leila Zarandi-Miandoab (Fourth Researcher)