Research Specifications

Home \تولید آزمایشگاهی ال-لیزین ...
Title تولید آزمایشگاهی ال-لیزین درباکتری کورینه باکتریوم گلوتامیکوم و بهینه سازی آن
Type of Research Thesis
Keywords Corynebacterum glutamicu ،ال-لیزین، تولید آزمایشگاهی، گرانولیزه کردن
Abstract لیزین یکی از نه آمینو اسید ضروری بوده و در صنعت تهیه خوراک دام طیور اهمیت به سزایی دارد. علاوه بر این لیزین به عنوان داروی مکمل شیمی درمانی جهت کاهش عوارض جانبی ناشی از آن نیز مورد استفاده قرار می گیرد بنابراین تولید این آمینو اسید به لحاظ صنعتی و پزشکی حائز اهمیت است. در این پزوهش جهت تولید لیزین از گونه وحشی باکتری Corynebacterum glutamicum استفاده شد که از ویژگی های بارز آن می توان به تولید انواع آمینو اسید ها از جمله لیزین و ترشح آن به محیط اطراف نام برد. در ابتدا از محیط کشتM9 به عنوان محیط کشت پایه استفاده شد جهت رسیدن به محیط کشت مناسب تاثیر برخی فاکتور ها مثل منبع کربنی و نیتروژنی، زمان و افزاینده ای مثل متیونین در مقادیر مختلف بررسی شد. منبع کربنی بررسی شده گلوکزو منابع نیتروژنی نیز آمونیوم سولفات و آمونیوم کلراید می باشند . پس از تغییر هر یک از پارامترها میزان لیزین تولیدی توسط باکتری مذکور اندازه گیری گردید. بدین ترتیب محیط کشت اولیه مناسب با هزینه نسبتا کم و غنای بالا برای تولید لیزین به دست آمد. . نتایج نشان داد محیط کشت حاوی گلوکز، آمونیوم سولفات و متیونین به همراه برخی از نمکهای معدنی محیط کشتی مناسب برای تولید لیزین است پس از آن فاکتور های موثر انتخاب و بهینیه ساز ی به روش رویه پاسخ صورت گرفت این فاکتورهاا عبارت اند از : گلوکز، متونین، آمونیوم سولفات وزمان. از بین محیط کشت های پیشنهادی توسط نرم افزار محیط کشتی که حاوی گلوکز 14 درصد، آمونیوم سولفات 5 درصد و متیونین 5 میلی مولار بود و به مدت 5/2روز در دمای 29 درجه گرمایش شده بود، مقدار لیزین تولیدی آن چیزی حدود 1 گرم در لیتر شد این در حالی است که تولید لیزین در محیط کشت پایه M9 0007/0 گرم در لیتر بوده است. با بهینه سازی تولید لیزین مقدار آن تا حدود 1400 بار افزایش داشته است. از آنجا که لیزین یک آمینو اسید مهم با کاربرد گسترده در صنایع غذایی است، گرانولیزه کردن این آمینو اسید از لحاظ اقتصادی از اهمیت ویژه ای برخوردار است لذا در این پایان نامه با استفاده نشاسته و برخی نمک ها گرانولیزه کردن لیزین صورت گرفت.
Researchers Mehrnaz Haghi (Student)، Mohammad Pazhang (Primary Advisor)، Ali Reza Amani-Ghadim (Advisor)، Elaheh Zadeh Hosseingholi (Advisor)