Research Specifications

Home \پاسخ فیزیولوژیکی گیاه شاهی (( ...
Title پاسخ فیزیولوژیکی گیاه شاهی (( Lepidium sativum L. به تنش شوری
Type of Research Presentation
Keywords کلمات کلیدی: شاهی، شوری، آنتوسیانین، فلاونوئید، فنل کل
Abstract تجمع ترکیبات فنلی در بافت های گیاهی به عنوان یکی از ابزارهای مهم محافظت گیاهان در برابر تنش های محیطی محسبوب می شود. تنش های محیطی همواره محدود کننده رشد و عملکرد گیاه می باشند که به مرور زمان موجب بروز مشکلات اقتصادی و اجتماعی می شوند. گیاه شاهی به عنوان سبزی برگی و دارویی همواره مورد توجه تولیدکنندگان در شمال غرب و قسمت های مختلف ایران بوده ولی با توجه به افزایش تدریجی شوری آب و خاک در آذربایجان کشت آن همواره با مشکلات عدیده ای همراه می باشد لذا به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف شوری بر برخی شاخص های فیزیولوژیکی شاهی آزمایشی به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با پنج تیمار Nacl (0، 50، 100، 150 و 200 میلی مول) و سه تکرار به منظور دسترسی به مقدار شوری در محیط کشت که گیاه قادر به تحمل آن باشد انجام شد. با افزایش تنش شوری از میزان کلروفیل a و کلروفیل b در شاهی کاسته شد اما تنش شوری تاثیر معنی داری بر محتوای ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی، نسبت کلروفیل a به کلروفیل b و همچنین کلروفیل کل (a+b) نداشت. تنش شوری همچنین موجب افزایش در میزان آنتوسیانین و کاروتنوئید در شاهی شد.
Researchers lamia Vojodimehrabani (First Researcher)، Mohammad Bagher Hassanpouraghdam (Second Researcher)، Kambiz Azizpour (Third Researcher)