Research Specifications

Home \بررسی انتقال ژن AtSOS3 به ...
Title بررسی انتقال ژن AtSOS3 به گیاه سیب زمینی جهت ایجاد مقاومت به شوری
Type of Research Thesis
Keywords سیب زمینی، SOS3، آرابیدوپسیس، شوری، تراریخته
Abstract تنش های محیطی مختلف به ویژه تنش شوری، رشد و توسعه گیاهان را تحت تاثیر قرار می‏‏دهند. شوری خاک یکی از مشکلات مهم خاکهای مناطق خشک و نیمه خشک است. در این مناطق بدلیل کمبود بارندگی و اقلیم خشک املاح در خاک تجمع پیدا می کنند و در نتیجه خاکهای شور حاصل می‏شود. در حدود 20% زمین های زراعی دنیا تحت تنش شوری قرار دارند که منجر به کاهش 50% بازده محصول کشاورزی شده است. سیب زمینی از گیاهان حساس به شوری خاک محسوب می‏شود و در خاکهای شور رنگ برگها تیره می‏شود و حاشیه آن‏ها می‏سوزد حد آستانه تحمل شوری آب آبیاری که در مقادیر بالاتر از آن کاهش عملکرد سیب زمینی آغاز می شودdsm-12 می باشد (Van hoom et al. 1993 ) و شیب کاهش عملکرد به ازاء هر واحد افزایش شوری معادل دو درصد است . (Kotuby et al. 1997) بنابراین افزایش تحمل به شوری در این گیاه لازم و ضروری بنظر می‏رسد. در این تحقیق امید است بتوان با انتقال ژنAtSOS3 به سیب زمینی مقاومت این گیاه را نسبت به شوری افزایش دهیم.
Researchers Fatemeh Motamed (Student)، Maghsoud Pazhouhandeh (Primary Advisor)، Mohammad Ahmadabadi (Advisor)