Title
|
بررسی تإثیرحلالهای آلی برروی فعالیت و پایداری آنزیم پیرازینآمیداز
وپایدارسازی آن توسط افزودنیها
|
Type of Research
|
Thesis
|
Keywords
|
پیرازین آمیداز؛حلالهای آلی ؛ افزودنیها ؛ پایداری و پایدارسازی ؛نیمه عمر
|
Abstract
|
تحقیقات مشخص کرده که نه تنها آنزیمها در حلالهای آلی ساختارشان را از دست
نمیدهند، بلکه خواص وفعالیتهای تازهای پیدا میکنند که در محیطهای آبی ازآنها دیده نمی-
شود. پیرازینآمیداز نیز یک هیدرولاز است. این آنزیم واکنش تبدیل پیرازینآمید به پیرازینوئیک
اسید را کاتالیز میکند. این امرباعث فعال شدن داروی پیرازینآمید میشود. دراین تحقیق
فعالیت، پایداری و ساختار آنزیم پیرازینآمیداز در حلالهای آلی)متانول، اتانول، پروپانول،
ایزوپروپانول، DMSO و DMF ( مورد ارزیابی قرار گرفت و سپس با استفاده از افزودنیها
)ساکاروز، سوربیتول و گلیسرول( آنزیم پیرازینآمیداز در مقابل حلالهای آلی پایدار گردید.
نتایج نشان میدهد که حلالهای آلی مورد استفاده باعث افت فعالیت آنزیم پیرازینآمیداز شدند.
از بین حلالهای استفاده شده متانول باعث افت بیشتر و ایزوپروپانول باعث افت کمتر فعالیت
آنزیم پیرازینآمیداز شدند. بررسیهای پایداری آنزیم پیرازینآمیداز نشان داد که حلال DMSO باعث افزایش پایداری ، حلال DMF بدون تأثیر بر روی پایداری آنزیم و حلالهای دیگر مورد
استفاده باعث کاهش پایداری آنزیم پیرازینآمیداز شدند . به نحوی که کاهش پایداری در حضور
متانول بیشترین مقدار بود. بررسیهای ساختاری نشان داد که حلال DMSO باعث پایدار شدن
ساختار آنزیم، حلال DMF بدون تأثیر بر روی ساختار و حلالهای دیگر باعث کاهش ساختار
آنزیم شدند که در این مورد نیز متانول بیشترین اثر تخریبی را بر روی ساختار آنزیم پیرازین-
آمیداز نشان داد . با بررسی اثر پایدارسازی افزودنیهای ساکاروز، سوربیتول و گلیسرول دیده شد
که این افزودنیها بیشترین تأثیر پایدارسازی خود را بر روی متانول نشان میدهند که این امر
میتواند بهدلیل قطبی بو دن این حلال نسبت به سایر حلالهای مورد استفاده باشد
|
Researchers
|
(Student)، Mohammad Pazhang (Primary Advisor)، - - (Primary Advisor)، Nader Chaparzadeh (Advisor)
|