Research Specifications

Home \تاثیر شوری بر بیان pds در ...
Title
تاثیر شوری بر بیان pds در Dunaliella salina
Type of Research Presentation
Keywords
کلمات کلیدی: دونالیلا سالینا، بتاکاروتن، بیان pds ، شوری
Abstract بتاکاروتن طبیعی کاربردهای زیادی در پزشکی، دارویی، غذایی، آرایشی و غیره دارد. ریزجلبک شورپسندDunaliella salina یکی از مهمترین منابع تولید و استخراج بتاکاروتن طبیعی می باشد. تغییر شوری محیط در این جلبک می تواند میزان تولید و انباشتگی بتاکاروتن را تحت تاثیر قرار دهد. pds مسئول سنتز آنزیم فیتوئن دسچوراز (ازآنزیم های کلیدی مسیر بیوسنتز بتاکاروتن) می باشد. بررسی تغییر بیان pds در غلظت های متفاوت نمک محیط کشت ( شوری 2 و4 مولار NaCl) هدف تحقیق حاضر بود. پس از استخراج RNAکل، سنتز cDNA جهت استفاده در واکنش RT-PCR صورت گرفت. ژن مرجع 18S-rRNA برای نرمال سازی داده ها در نظر گرفته شد. تعداد نسبی رونوشت pds در زمان های صفر، 1 ،2 و4 ساعت مورد محاسبه قرار گرفت. داده ها نشان داد که تعداد رونوشت های pds در تیمار با شوری 4 مولار از همان ابتدای افزایش شوری شروع به افزایش کرده و پس از 4 ساعت به 5 برابر مقدار اولیه رسید. شوری 2 مولار نمک منجر به چنین افزایش رونویسی نشد. می توان نتیجه گرفت غلظت بالای نمک در محیط کشت ریزجلبک دونالیلا سالینا بیان pds را به صورت معنی داری افزایش می دهد.
Researchers Leila Zarandi-Miandoab (First Researcher)، (Second Researcher)، (Third Researcher)، Nader Chaparzadeh (Fourth Researcher)