Title
|
تاثیر دسترسی به آب بر کمیت و کیفیت پروتئین در .caucasicum Trauve Eryngium
|
Type of Research
|
Presentation
|
Keywords
|
کلمات کلیدی: چوچاق، آب، کمیت پروتئین، کیفیت پروتئین.
|
Abstract
|
چوچاق یا زولنگ ( .Eryngium caucasicum Trauve) متعلق به تیره چتریان (Apiaceae) گیاهی است علفی و دارویی که از مهمترین سبزیجات محلی و بومی مردم شمال ایران محسوب می شود. اهمیت آن به دلیل دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی، مسکن درد و اشتها آور است. مردم محلی از برگ های جوان گیاه در درمان فشارخون، رماتیسم، تصفیه خون و دفع سموم از کلیه و کبد استفاده می نمایند. در این تحقیق نمونه های چوچاق از دو منطقه متفاوت رویشی (گیاهانی که در مجاورت مقدار فراوان آب قرار داشتند و گیاهانی که در منطقه دور از آب روییده بودند) در شهرستان لاهیجان انتخاب و از نظر کمیت و کیفیت پروتئین های دو بخش ریشه و اندام هوایی مقایسه شدند. کمیت پروتئین با استفاده از روش بردفورد و کیفیت آن با استفاده از روش SDS-PAGE مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد میزان پروتئین کل ریشه گیاهان دو منطقه تفاوت قابل ملاحظه ای نداشت در حالیکه میزان پروتئین کل بخش هوایی گیاهان قرار گرفته در مجاورت آب کمتر از میزان پروتئین کل بخش هوایی گیاهان دور از آب بود. تفاوت های مشخصی هم در الگوی باندهای پروتئینی روی ژل SDS مشاهده شد که دلالت بر تنوع پروتئین های تشکیل دهنده بخش های مختلف گیاهان مورد مقایسه می نماید.
|
Researchers
|
(First Researcher)، Leila Zarandi-Miandoab (Second Researcher)، Nader Chaparzadeh (Third Researcher)
|