Research Specifications

Home \تأثیر تنش شوری بر ویژگی های ...
Title تأثیر تنش شوری بر ویژگی های زراعی بامیه
Type of Research Thesis
Keywords بامیه، تنش شوری، ویژگی های زراعی
Abstract به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف شوری بر شاخص های زراعی بامیه، آزمایشی بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با پنج تیمار و سه تکرار، به منظور اعمال تنش شوری به گیاه بامیه، در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، ترتیب داده شد. تیمارها شامل غلظت های صفر، 50، 100، 150 و 200 میلی مولار نمک کلرید سدیم بود. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که با افزایش سطوح شوری میزان سدیم و پرولین برگ افزایش ولی ارتفاع بوته، قطر بوته، تعداد برگ در بوته، عملکرد بیولوژیک، تعداد گل در بوته، طول میوه، تعداد دانه در میوه، شاخص برداشت، وزن هزار دانه، مقدار نسبی آب برگ، تعداد میوه در بوته، وزن میوه در بوته، تعداد دانه در بوته، عملکرد اقتصادی، نسبت پتاسیم به سدیم و میزان کلروفیل a کاهش یافت همچنین تنش شوری بر میزان پتاسیم، میزان کلروفیل b ، میزان کارتنوئید و میزان قندهای محلول تاثیری نداشت. همچنین در طی آزمایش، بوته های تیمار 200 میلی مولار مدتی بعد از اعمال تنش شوری از بین رفتند ولی بوته های سایر تیمار ها تا انتهای آزمایش به بقای خود ادامه دادند و عملکرد اقتصادی تولید نمودند.
Researchers Mehdi Motamedi (Student)، Kambiz Azizpour (Primary Advisor)، Vahid Sarabi (Advisor)، Rana valizadeh kamran (Advisor)