Research Specifications

Home \مطالعه اثر تنش شوری بر صفات ...
Title مطالعه اثر تنش شوری بر صفات فیزیولوژیکی دو رقم گوجه فرنگی
Type of Research Presentation
Keywords ارقام گوجه فرنگی، شوری، پرولین، قند
Abstract شوری نقش مهمی در کاهش رشد گیاه دارد. به منظور بررسی واکنش ارقام گوجه فرنگی به شوری از نظر صفات فیزیولوژیک، آزمایشی بر اساس طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. شوری از نوع کلرید سدیم در 5 سطح شامل شاهد، 25، 50، 75 و 100 میلی مولار بر روی دو رقم گوجه فرنگی به نام های Rio Grand S و CH-Falat اعمال شد و در طول رشد غلظت سدیم و پتاسیم و قند و پرولین و میزان کلروفیل a و b و شاخص پایداری غشا اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که همراه با افزایش شوری غلظت پتاسیم کاهش و میزان پرولین تقریبا افزایش یافت. میزان قند اختلاف معنی داری در سطوح مختلف شوری بین دو رقم نشان نداد و مقدار کلروفیل a و b فقط در یک سطح شوری بین دو رقم اختلاف نشان داد.
Researchers Samira Sanami (First Researcher)، Maghsoud Pazhouhandeh (Second Researcher)، Kambiz Azizpour (Third Researcher)، Rana valizadeh kamran (Fourth Researcher)، Hamzeh Mirzayi (Fifth Researcher)