Title
|
مطالعه اثر تنش شوری بر صفات فیزیولوژیکی دو رقم گوجه فرنگی
|
Type of Research
|
Presentation
|
Keywords
|
ارقام گوجه فرنگی، شوری، پرولین، قند
|
Abstract
|
شوری نقش مهمی در کاهش رشد گیاه دارد. به منظور بررسی واکنش ارقام گوجه فرنگی به شوری از نظر صفات فیزیولوژیک، آزمایشی بر اساس طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. شوری از نوع کلرید سدیم در 5 سطح شامل شاهد، 25، 50، 75 و 100 میلی مولار بر روی دو رقم گوجه فرنگی به نام های Rio Grand S و CH-Falat اعمال شد و در طول رشد غلظت سدیم و پتاسیم و قند و پرولین و میزان کلروفیل a و b و شاخص پایداری غشا اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که همراه با افزایش شوری غلظت پتاسیم کاهش و میزان پرولین تقریبا افزایش یافت. میزان قند اختلاف معنی داری در سطوح مختلف شوری بین دو رقم نشان نداد و مقدار کلروفیل a و b فقط در یک سطح شوری بین دو رقم اختلاف نشان داد.
|
Researchers
|
Samira Sanami (First Researcher)، Maghsoud Pazhouhandeh (Second Researcher)، Kambiz Azizpour (Third Researcher)، Rana valizadeh kamran (Fourth Researcher)، Hamzeh Mirzayi (Fifth Researcher)
|