Research Specifications

Home \تأثیر تنش شوری بر تعدادی از ...
Title تأثیر تنش شوری بر تعدادی از متغیرهای فیزیولوژیک گیاه شاهی
Type of Research Presentation
Keywords شاهی، شوری، متغیرهای فیزیولوژیک
Abstract چکیده شوری خاک از مشکلات اساسی مناطق خشک و نیمه خشک جهان می باشد. تنش های محیطی همواره محدود کننده رشد و عملکرد گیاه می باشند که به مرور زمان موجب بروز مشکلات اقتصادی و اجتماعی می شوند. گیاه شاهی به عنوان سبزی برگی و دارویی همواره مورد توجه تولید کنندگان در مناطق مختلف ایران از جمله نواحی شمال غرب کشور می باشد ولی با توجه به افزایش تدریجی شوری آب و خاک در منطقه آذربایجان کشت آن همواره با مشکلات عدیده ای همراه بوده است. لذا به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف شوری بر برخی شاخص های فیزیولوژیکی شاهی، آزمایشی به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با پنج تیمار شامل غلظت های صفر، 50، 100، 150 و 200 میلی مول نمک کلرید سدیم در سه تکرار به منظور حصول به آستانه تحمل این گیاه به شوری انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد که با افزایش شوری، نسبت پتاسیم به سدیم، میزان کلروفیل a و مقدار کلروفیل b کاهش و میزان پرولین، قندهای محلول و کاروتنوئیدها افزایش یافت. تنش شوری تأثیر معنی داری بر Rwc، نسبت کلروفیل a به b و کلروفیل a+b نداشت.
Researchers ALi Gheranpaye (First Researcher)، Kambiz Azizpour (Second Researcher)، lamia Vojodimehrabani (Third Researcher)، Rana valizadeh kamran (Fourth Researcher)