Title
|
تاثیر کودهای آلی، خاک پوش و دمای خشک کردن بر برخی ویژگیهای رشدی و فیتوشیمیایی همیشه بهار
|
Type of Research
|
Article
|
Keywords
|
اسانس، فنل کل، کود آلی، مالچ، همیشه بهار
|
Abstract
|
به منظور بررسی تأثیر برخی عوامل قبل و پس از برداشت بر خصوصیات فیزیولوژیک همیشه بهار دو آزمایش جداگانه
انجام شد. آزمایش اول در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار به منظور بررسی تاثیر منابع کود آلی شامل کود
گاوی کاملاً پوسیده ، ورمی کمپوست، کود مرغی و شاهد و خاکپوش پلی اتیلنی )سفید و سیاه ( انجام شد. کاربرد کود آلی
به همراه خاکپوش تاثیر مثبت در وزن تر گل داشت . بالاترین عملکرد گل در تیمارهای ورمی کمپوست + مالچ سیاه، مرغی +
مالچ سیاه و دامی+ مالچ سیاه مشاهده شد. بیشترین میزان کلروفیل b در تیمار ورمی کمپوست + مالچ سیاه مشاهده شد.
در آزمایش دوم تاثیر تغذیه با کود آلی، خاکپوش و دمای مورد استفاده درخشک کردن گلبرگها بصورت روش طبیعی
خشک کردن در سایه و با استفاده از آون )دماهای 94 و 14 درجه سانتیگراد( در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح
بلوک کامل تصادفی با سه تکرار به اجرا درآمد. بیشترین عملکرد عصاره متانولی و آنتوسیانین گیاه در تیمار ورمی
کمپوست + مالچ سیاه و خشک کردن طبیعی، محتوای اسانس و کاروتنوئید گلبرگ در ترکیب تیماری کود مرغی + مالچ
سیاه و دمای 14 درجه سانتی گراد حاصل شد. بالاترین میزان فلاونوئید کل در هر دو تیمار ورمی کمپوست و کود دامی
+ مالچ سفید در روش طبیعی خشک کردن و فنل کل در ترکیب تیماری کود دامی + مالچ سیاه و دمای 94 درجه سانتی
گراد و ورمی کمپوست+مالچ سیاه و خشک کردن در سایه حاصل شد
|
Researchers
|
lamia Vojodimehrabani (First Researcher)، Rana valizadeh kamran (Second Researcher)، Kambiz Azizpour (Third Researcher)
|