Title
|
پاسخ شاخص های خطرساز بیماری قلبی و عروقی مردان سالمند به فعالیت ورزشی هوازی و مکمل شکلات تلخ
|
Type of Research
|
Presentation
|
Keywords
|
شکلات تلخ، تمرین هوازی، خطر بیماری قلبی و عروقی، مردان سالمند
|
Abstract
|
مقدمه: فعالیت های ورزشی هوازی و مکمل شکلات تلخ اثرات متفاوتی بر سطوح اندازه لیپیدها، شاخص های بیماری قلبی- عروقی می گذارند. بدین منظور به مطالعه پاسخ شاخص های خطرساز بیماری قلبی و عروقی مردان سالمند به فعالیت ورزشی هوازی و مکمل شکلات تلخ پرداخته شد. دانشمندان خواص متعددی را برای فلاونوئیدهای کاکائو ماده تشکیل دهنده شکلات، ذکر کرده اند که از آن جمله می توان به، افزایش HDL، کاهش LDL، کلسترول، تری گلیسیرید و گشادی عروق اشاره کرد (2، 1). همچنین در بعضی مطالعات رابطه کاکائو و سلامتی قلبی و عروقی نیز، در کاهش عوامل خطرزای قلبی – عروقی تعیین کننده نشان داده اند (3).
روش تحقیق: جامعه آماری شامل مردان سالمند (60-65 سال) شهرستان آذرشهر می باشند. نمونه آماری به تعداد 32 نفر با شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. آزمودنی ها به طور تصادفی در 4 گروه، شامل گروه کنترل و سه گروه آزمایش (تمرین هوازی+پلاسیبو)، (مکمل شکلات تلخ+فعالیت ورزشی هوازی) و (مکمل شکلات تلخ) در پژوهش شرکت کردند. نمونه گیری خونی، 24 ساعت قبل از برنامه تمرینی و تمرین ورزشی و مصرف شکلات تلخ در طول مطالعه انجام و پس آزمون 24 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین 12 هفته ای که 3 جلسه در هفته و هر جلسه 60 دقیقه تمرین، تحت شرایط یکسان اخذ و تجزیه و تحلیل شده است. یافته ها: نتایج نشان داد که، بین میانگین نمرات کلسترول، تری گلیسیرید، LDL، VLDL، نسبت آپولیپوپروتئین B/Aو WHR در پیش آزمون و پس آزمون گروه های فعالیت ورزشی و کنترل تفاوت معناداری وجود ندارد. ولی ادامه بررسی ها نشان داد که بین پیش آزمون و پس آزمون گروه فعالیت ورزشی در مقادیر HDL، آپولیپوپروتئین A، B، فشارخون، BMI گروه فعالیت ورزشی و گروه کنترل در HDL، WHR تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین تفاوت معناداری بین پیش آزمون و پس آزمون کلسترول، تری گلیسیرید، آپولیپوپروتئین A گروه شکلات تلخ وجود دارد. همین شرایط نیز بین دو گروه شکلات تلخ و کنترل از نظر کلسترول، تری گلیسیرید، LDL، آپولیپوپروتئین B، فشار خون، WHR و BMI وجود دارد. ولی بارزترین تأثیر در گروه شکلات تلخ به همراه تمرین هوازی این که کلیه شاخص های خطرزای قلبی و عروقی، تفاوت معناداری را در مقایسه با سایر گروه ها مشاهده گردید. بحث: کاکائو اثرات مفیدی بر فشار خون، مقاومت به انسولین و عملکرد پلاکت و عروق داشته است اگرچه هنو
|
Researchers
|
Karim Salehzadeh (First Researcher)، Mohammad Ali Jahangiri (Second Researcher)
|