Title
|
استفاده از کاتالیزور مایع یونی متصل به گرافن کوانتوم دات در واکنش استری شدن آلدهیدها با الکلها
|
Type of Research
|
Thesis
|
Keywords
|
گرافن کوانتوم دات، مایع یونی، استری شدن آلدئیدها
|
Abstract
|
استرها یکی از ترکیبات آلی مهم و فراوان هستند که در سنتزترکیبات آلی با آنها مواجه هستیم. استرها به طور معمول از طریق آسیلاسیون الکل با کربوکسیلیک اسیدها، مشتقات اسید کلریدها ، انیدرید، و غیره تهیه می شوند ]1[ .متاسفانه، مسیرهای کلاسیک سنتزاسترها اغلب توسط معرف های خطرناک و سمی انجام میشود.و با تولید مقدار زیادی موادغیر هدف وبا راندمان پایین همراه است. برای کاهش این محدودیت ها، روش های جایگزین برای سنتزاسترها ارائه شده است که به طور خاص در طول یک دهه گذشته تبدیل مستقیم آلدئیدها با الکل ها به استرها با استفاده از روش های اکسیداتیو تک ظرفی، به عنوان جایگزین معتبر و قدرتمند مطرح شده است]2[.ترکیبات استری که به طور گسترده در ترکیبات طبیعی یافت می شود؛ در تهیه الیاف مصنوعی نیز مورد نیاز است. استریفیکاسیون مستقیم آلدئیدها با الکل ها به استرها یک روش جایگزین ارزشمند است و تلاشهای زیادی برای رسیدن به این تحول انجام شده است . یکی ازاین روش ها، استفاده از اکسیدان فلزات واسطه و مواد اکسیدکننده است .و روش های سبزتر که جایگزین روش های قبلی شده اند]3[.
کوانتوم دات ها یا نقاط کوانتومی دسته ای از نانو ذرات می باشند که ابعاد آن ها در حدود یک الی ده نانومتر می باشد. نقاط کوانتومی گرافنی یکی از جدیدترین انواع نقاط کوانتومی می باشند که به علت ویژگی های منحصربفرد امروزه بسیار موردتوجه قرار گرفته اند. از مهم ترین قابلیت های نقاط کوانتومی توانایی آن ها در نشر نور با طول موج بلندتر پس از دریافت نور با طول موج مشخص می باشد]4[.
مایعات یونی به عنوان یک کلاس جدید و قابل توجه از حلال ها مورد توجه قرار گرفته اند. این مواد به دلیل خواص غیر معمولشان اخیرا مورد توجه قرار گرفته اند. اکثر مایعات یونی یک کاتیون آلی بزرگ و یک آنیون معدنی پلی اتمیک دارند به گونه ای که در دمای زیر صد درجه سانتی گراد به صورت مایع هستند. ﻣﺎﻳﻌﺎﺕ ﻳﻮﻧﻲ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﺷﺒﻜﻪ ﺳﻪ ﺑﻌﺪﻱ ﺍﺯ ﻛﺎﺗﻴﻮﻥ ﻫﺎ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﺑﺎ ﻧﻴﺮﻭﻫﺎﻳﻲ ﻣﺜﻞ ﭘﻴﻮﻧﺪﻫﺎﻱ ﻫﻴﺪﺭﻭﮊﻧﻲ، ﻧﻴﺮﻭﻫﺎﻱ ﭘﺮﺍﻛﻨﺪﮔﻲ ﻭ ﺍﻟﻜﺘﺮﻭﺳﺘﺎﺗﻴﻚ ﺑﻪ ﻫﻢ ﻣﺘﺼﻞ ﻣﻲ ﺷﻮﻧﺪ. ﻣﻬﻤﺘﺮﻳﻦ ﻭﻳﮋﮔﻲ ﻛﺎﺗﻴﻮﻥ ﺍﻳﻦ ﺗﺮﻛﻴﺒﺎﺕ ﺗﻘﺎﺭﻥ ﻛﻢ ﻭ ﺗﻤﺮﻛﺰ ﺿﻌﻴﻒ ﺑﺎﺭ ﻣﺜﺒﺖ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻣﺎﻧﻊ ﺍﺯ ﺗﺸﻜﻴﻞ ﻳﻚ ﺷﺒﻜﻪ ﻛﺮﻳﺴﺘﺎﻟﻴﻦ ﻣﻨﻈﻢ و ﻛﺎﻫﺶ ﻧﻘﻄﻪ ﺫﻭﺏ ﻧﻤﻚ ﺑﻪ ﻭﺟﻮﺩ ﺁﻣﺪﻩ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ]5[.
|
Researchers
|
(Student)، Hassan Valizadeh (Primary Advisor)، Ashkan shomali (Advisor)
|