Research Specifications

Home \عصاره پروتئینی بذرهای دو گیاه ...
Title عصاره پروتئینی بذرهای دو گیاه ماشک و اقاقیا، آنزیم آلفا-آمیلاز مورد نیاز گوارشی کرم غوزه پنبه را مهار میکند
Type of Research Presentation
Keywords کرم غوزه، آنزیم آلفا آمیلاز، اقاقیا، ماشک
Abstract آنزیم آلفا-آمیلاز ( 3.2.1.1 است. گونههای مختلف گیاهی دارای سطوح بالایی از بازدارندههای آمیلاز در بافتهای مختلف هستند که وسیله دفاعی گیاه علیه آفت به شمار میرود. از آن جایی که استفاده از سموم شیمیایی مشکلات زیست محیطی بسیاری را به دنبال دارد، استخراج مهارکنندههای آنزیم های گوارشی، مانند آمیلاز، از گیاهان مختلف، میتواند جایگزین سموم شیمیایی شود. مهارکنندههای آمیلاز، این آنزیم گوارشی را در حشرات مهار میکنند و باعث مرگ و یا کاهش رشد و نمو حشره میشوند. در پس از استخراج (Vica villosa) و ماشک (Robinia pseudoacacia) پژوهش پیش رو، اثر عصاره پروتئینی بذر اقاقیا Helicoverpa armigera ، 0 مولار، روی فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز آفت مهم کرم غوزه پنبه / توسط کلرید سدیم 1 بررسی شد. برای این منظور لوله گوارش لاروهای سن چهارم حشره جداسازی و عصاره آنزیمی استخراج شد. ،(Hübner) برابر با 9، ایجاد شد و به ترتیب، 82 و pH نتایج نشان داد که بیشترین مهارکنندگی آنزیم، تحت تأثیر هر دو مهار کننده، در 1/ 68 درصد بازدارندگی آنزیم در تیمارهای اقاقیا و ماشک دیده شد. همچنین، میزان مهار آنزیم آلفا آمیلاز، تحت تأثیر 08 میکروگرم پروتئین اقاقیا و ماشک، به ترتیب برابر با 78 و 61 درصد بود. بدین ترتیب، بذر اقاقیا و ماشک میتوانند به عنوان منابع مؤثر و مهمی از مهار کننده آنزیم آلفا-آمیلاز معرفی شوند و به عنوان جایگزین برای سموم شیمیایی در آینده مورد توجه
Researchers Esmail Amjadi (First Researcher)، Solmaz Azimi (Second Researcher)، Maghsoud Pazhouhandeh (Third Researcher)، Rana valizadeh kamran (Fourth Researcher)