Research Specifications

Home \ارزیابی برخی ویژگیهای کمی و ...
Title ارزیابی برخی ویژگیهای کمی و کیفی میوه زغالاخته ) Cornus mas L. ) طی مراحل پایانی رشد
Type of Research Article
Keywords اسید آسکوربیک، زغالاخته، زمان برداشت، ظرفیت آنتیاکسیدانی، ویژگیهای کیفی
Abstract در سالهای اخیر به مصرف میوه زغالاخته که سرشار از آنتیاکسیدان است، توجه بیشتری شده است. این پژوهش در سال 1931 ، به منظور ارزیابی تغییرات برخی ویژگیهای کمی و کیفی میوه زغالاخته در طی مراحل پایانی رشد، در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی انجام گرفت . میوهها در 1 زمان مختلف از 1 جهنت النلی )شمال، جنوب، شرق و غرب( درخت برداشت و بلافالله به آزمایشگاه منتقل شندند. پارامترهنای مختلنف از قبیل ابعاد )طول و عرض(، وزن، سفتی بافت میوه، pH عصاره میوه، میزان مواد جامد محلول کل، اسیدیته قابنل تیتراسیون کل، نسبت مواد جامد محلول به اسیدیته قابل تیتراسیون کل، محتوای اسید آسکوربیک، ترکیبات فنلی کل، فلاونوئیدها وآنتوسیانی های کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی کل میوهها مورد بررسی قرار گرفت. نتنای نشنان داد که اثر زمانهای مختلف برداشت بر تمام لفات مورد ارزیابی در سطح احتمال 5 درلند معننی دار بنود . بنا گذشت زمان و رسیدگی میوه میزان وزن، ابعاد، pH ، مواد جامد محلول کل، نسبت مواد جامد محلول به اسیدیته قابل تیتراسیون کل، محتوای فلاونوئیدها و آنتوسیانی های کل افزایش و میزان سفتی، اسنیدیته قابنل تیتراسنیون کل، ترکیبات فنلی کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی کل کاهش یافت. مقدار اسید آسنکوربیک نینز در طنول رسنیدن میوه افزایش ولی در آخری برداشت مجدداً مقدار آن کاهش یافت. با توجه به تغییرات لفات مورد ارزیابی بنه نظر میرسد مناسبتری زمان برداشت میوه برای ژنوتیپ مورد نظر، برداشت سوم باشد
Researchers mehdi panahi (First Researcher)، Jafar Hajilou (Second Researcher)، Nader Chaparzadeh (Third Researcher)