Research Specifications

Home \شناسایی برخی عوامل بیوکنترل ...
Title شناسایی برخی عوامل بیوکنترل باکتری عامل پوسیدگی نرم سیب زمینی
Type of Research Article
Keywords استرپتومایسز، پکتوباکتریوم، پوسیدگی نرم، سیب زمینی، کنترل بیولوژیکی
Abstract از جمله عمده ترین عوامل خسارت زای سیب زمینی، باکتری های خاکزاد عامل پوسیدگی نرم (Soft rot) می باشند که دارای طیف میزبانی وسیع بوده و با تولید آنزیم پکتیناز باعث پوسیدگی نرم در غده های سیب زمینی می شوند. استفاده از باکتری های آنتاگونیست به عنوان یک جایگزین مناسب برای سموم شیمیایی در کنترل بیمارگرها اهمیت دارد. در این مطالعه ابتدا 30 نمونه غده مشکوک به بیماری پوسیدگی نرم باکتریایی به همراه خاک اطراف غده ها از مزارع سیب زمینی جمع آوری و باکتری های عامل پوسیدگی نرم از غده های سیب زمینی، جداسازی شد. جدایه های باکتری بیمارگر با استفاده از روش های بیوشیمیایی و مولکولی به عنوان Pectobacterium carotovorum subsp. carotovorum شناسایی گردید. باکتری های آنتاگونیست هم از نمونه های خاک اطراف غده ها جداسازی و روی این باکتری بیمارگر، تست غربالگری کنترل انجام شد. از بین 250 جدایه آنتاگونیست، هفت جدایه روی باکتری بیمارگر، هاله بازدارندگی تشکیل دادند. از این میان، دو جدایه 37G و 41E با بیش از 50 درصد بازدارندگی رشد بیمارگر، بیشترین اثر آنتی بیوز و سه جدایه 37B،36A و 34B بازدارندگی نزدیک به 50 درصد نشان دادند اما جدایه 11A با بازدارندگی 40 درصد به علت بیماری زایی بر روی غده سیب-زمینی کنار گذاشته شد. جدایه های آنتاگونیست با استفاده از روش های شناسایی بیوشیمیایی، مورفولوژیکی و مولکولی به عنوان Streptomyces sp. شناسایی شدند. سه جدایه 37G، 41E و 36A کنترل قابل قبولی در تست گلخانه ای روی عامل پوسیدگی نرم سیب زمینی نشان دادند. استرپتومایسزها با مکانیسم های بیوکنترلی مختلف در کنترل باکتری های بیمارگر پتانسیل خوبی دارند.
Researchers Prinaz Shibani (First Researcher)، Reza Khakvar (Second Researcher)، Akbar shirzad (Third Researcher)