Research Specifications

Home \ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی، ...
Title ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی، فلاونوئیدی و فنل تام عصاره متانولی برخی بذور گیاهان داروئی
Type of Research Presentation
Keywords بذور دارویی، فنل، فلاونوئید، خاصیت آنتی اکسیدانی
Abstract ترکیبات فنلی و فلاونوئیدها متابولیت هایی با خاصیت آنتی اکسیدانی هستند که به صورت طبیعی در قسمت های مختلف برخی گیاهان یافت میشوند و در صنایع دارویی، غذایی، بهداشتی و آرایشی استفاده می شوند. برای بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی و ارتباط آن با مقدار فنل تام و محتوی فلاونوئیدی کنجد، زیره سیاه، خاکشیر، ریحان، شاهی و زیره سیاه، عصاره 1/ متانولی این بذور استخراج و ترکیبات مورد نظر اندازه گیری شد. بالاترین توان آنتی اکسیدانی مربوط به زیره سبز ) 764 2 میلی گرم بر میلیلیتر( بود. خاکشیر و ریحان از نظر / میلی گرم بر میلیلیتر( و کمترین مقدار مربوط به کنجد سیاه ) 764 خاصیت آنتی اکسیدانی تفاوت معنی داری با زیره سبز نداشتند. از نظر میزان فنل تام کنجد نسبت به سایر بذور تفاوت خیلی زیادی نشان داد و کمترین مقدار را به خود اختصاص داد ولی بقیه بذور از نظر این متابولیت اختلاف معنی داری نشان 0 میلیگرم / ندادند. زیره سبز دارای بیشترین محتوی فلاونوئید ) 3میلیگرم بر گرم وزن خشک( و ریحان کمترین مقدار ) 6 بذور مشاهده گردید. زیره سبز از نظر IC بر گرم وزن خشک( بود. همبستگی منفی و معنی داری بین محتوی فلاونوئید و 50 میزان فنل کل ، محتوی فلاونوئید و خاصیت آنتی اکسیدانی بهترین بذر در بین بذور مورد بررسی شناخته شد.
Researchers Rana valizadeh kamran (First Researcher)، lamia Vojodimehrabani (Second Researcher)