Research Specifications

Home \بررسی پتانسیل توکسینزایی ...
Title بررسی پتانسیل توکسینزایی جدایههای Aspergillus tubingensis جدا شده از انگور و کشمش در نواحی جنوبی استان آذربایجانشرقی
Type of Research Article
Keywords اکراتوکسین آ، انگور، کشمش، Aspergillus tubingensis
Abstract پتانسیل توکسینزایی جدایههای گونه Aspergillus tubingensis جداسازی شده از انگور و کشمش در نواحی جنوبی استان آذربایجانشرقی با استفاده از سه روش بخار آمونیاک، عکسبرداری با اشعهی ماورای بنفش و کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا ) HPLC ( مورد ارزیابی قرار گرفت. برای این منظور جدایههای قارچی روی محیطهای کشت Czapek Yeast Autolysate Agar (CYA) و Coconut Cream Agar (CCA) کشت داده شدند و تولید اوکراتوکسین آ (OTA) ردیابی گردید. نتایج این بررسی نشان داد که تولید توکسین با استفاده از روش بخار آمونیاک، عکسبرداری با اشعهی ماورای بنفش و HPLC 14 % و 96 % از جدایهها قابل تشخیص بود. میزان ،% بهترتیب در 96 همخوانی روش بخار آمونیاک با HPLC ، HPLC با عکسبرداری با اشعهی ماورای بنفش، بخار آمونیاک با 96 % و 16 % بود. بر اساس نتایج ،%96 ،% عکسبرداری با اشعهی ماورای بنفش و سه روش مذکور با همدیگر بهترتیب 65 این تحقیق کارآیی عکسبرداری با اشعهی ماورای بنفش در مقایسه با بخار آمونیاک در ردیابی جدایههای توکسینزای A. tubingensis بیشتر بود. میزان توکسین تولید شده توسط جدایههای قارچی با استفاده از HPLC بین 66 تا 4506 میکروگرم بر کیلوگرم تعیین گردید.
Researchers Ali Khodaie (First Researcher)، Asadollah babaye ahari (Second Researcher)، Javad Hesari (Third Researcher)، Mehdi Arzanlou (Fourth Researcher)، Amir Abbas Matin (Fifth Researcher)