Title
|
ارزیابی سودمندی کشت مخلوط عدس (Lens culinaris) و گیاه دارویی مرزه (Satureja hortensis L.)
|
Type of Research
|
Presentation
|
Keywords
|
کشت مخلوط، کود، نیتروژن، نسبت برابری زمین
|
Abstract
|
آزمایشی در ،(Satureja hortensis L.) و گیاه دارویی مرزه (Lens culinaris) به منظور ارزیابی سودمندی کشت مخلوط عدس
سال 1396 در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) اجرا
شد. تیمارهای آزمایش شامل کشت خالص عدس در شرایط مصرف یا عدم مصرف کود نیتروژن و کشت مخلوط عدس و
مرزه در شرایط مصرف یا عدم مصرف کود نیتروژن بود. نتایج نشان داد که در کشت خالص (همراه یا بدون مصرف کود
نیتروژن)، عملکرد عدس بیشترین مقدار را نشان داد که با حالتهای مختلف کشت مخلوط تفاوت معنیداری داشت. کشت
خالص مرزه (همراه یا بدون مصرف کود نیتروژن) بیشترین عملکرد اسانس را نشان داد که از لحاظ آماری با هم تفاوت معنی
بزرگتر از یک داشتند که LER ،( داری نداشتند. هر دو حالت کشت مخلوط (همراه با مصرف کود نیتروژن یا بدون مصرف آن
نشان از برتری کشت مخلوط نسبت به تک کشتی دارد.
|
Researchers
|
Farhad Habibzadeh (First Researcher)، Majid Gholamhosseini (Second Researcher)، Saeid Hazrati (Third Researcher)
|