Research Specifications

Home \تاثیر محلول پاشی جیبرلین و ...
Title تاثیر محلول پاشی جیبرلین و بیوتین بر عملکرد و برخی صفات فیزیولوژیک نعناع
Type of Research Presentation
Keywords اسانس، چین برداشت، فنل، فلاونوئید، کلروفیل.
Abstract نعنـاع فلفلی از جمله گیاهان دارویی می باشد که عصاره و اسـانس آن در صـنایع غـذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قـرار مـی گیـرد. به منظور بررسی تعداد چین برداشت و اثر سطوح مختلف محلول-پاشی با جیبرلین و بیوتین (صفر، یک و دو میلی گرم در لیتر) آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. ارتفاع، وزن تر و خشک گیاه، محتوای کلروفیل، فلاونوئید، فنل کل و محتوای آب نسبی برگ تحت تاثیر اثرات مستقل محلول پاشی و چین برداشت قرار گرفت. محلول پاشی با 2 میلی گرم در لیتر جیبرلین و 1 و 2 میلی گرم در لیتر بیوتین تاثیر مثبت در محتوای آب نسبی برگ، فنل و فلاونوئید داشت. بالاترین محتوای آب نسبی برگ و کلروفیل b در چین اول و دوم ثبت گردید. بیشترین میزان اسانس، کلروفیل a، وزن تر و خشک گیاه در چین اول مشاهده شد. سطوح محلول پاشی تاثیر مثبت بر وزن تر و خشک بخش هوایی گیاه داشت. بالاترین میزان وزن تر و خشک گیاه در هر دو سطح محلول پاشی با جیبرلین و بیوتین مشاهده شد. بیشترین درصد اسانس در بخش هوایی گیاه محلول پاشی شده با 2 میلی گرم در لیتر جیبرلین و 1 و 2 میلی گرم در لیتر بیوتین مشاهده شد. بیشترین محتوای کلروفیل b در تیمارهای محلول پاشی با 2 میلی-گرم در لیتر جیبرلین و 2 میلی گرم در لیتر بیوتین و بالاترین میزان کلروفیل a در تیمار محلول پاشی با 1 و 2 میلی گرم در لیتر جیبرلین و بیوتین مشاهده شد. بالاترین ارتفاع گیاه در تیمار بخش هوایی محلول پاشی شده با 2 میلی گرم در لیتر جیبرلین مشاهده شد.
Researchers lamia Vojodimehrabani (First Researcher)، Mahsa Paymaei (Second Researcher)، (Third Researcher)