Research Specifications

Home \اثر مهار کنندگی عصاره ...
Title اثر مهار کنندگی عصاره پروتئینی بذرهای چند گیاه تیره باقلاFabaceae بر فعالیت آنزیم آلفا-امیلاز حشرات کامل و لاروهای سوسک برگخوار سیب زمینی
Type of Research Article
Keywords ارقام مختلف لوبیا، آمونیوم سولفات، آنزیم آلفا-آمیلاز، عصاره پروتئینی، سوسک برگخوار سیب زمینی
Abstract سوسک برگ خوارسیب زمینیLeptinotarsa decelineata (Say)،آفتک لیدی سیب زمینی درسراسرجهان می باشد. باتوجه به اثراتن امطلوب کاربردآفت کش های شیمیایی،نیازبه روش های جایگزین،مانند استفاده از مهارکننده های پروتئینی آنزیم های گوارشی، برای کنترل آفات اجتناب ناپذیراست. در مطالعه حاضرتاثیرعصاره پروتئینی چند گیاه تیره باقلا بر فعالیت آنزیم آلفا-آمیلازلاروهای سن آخر و حشرات کامل این آفت بررسی شد. فعالیت آنزیم به تنهایی و در حضور مهارکننده اندازه گیری شد.ازبینبذر17گیاهمورد بررسی،پنجبذر از جمله چهارنوع لوبیا Phaseolusvulgaris (لوبیاچیتی،لوبیاسبز،لوبیاقرمزو لوبیاسفید)وتمبرهندی،اثراتمهارکنندگیزیادیرا نسبتبهبقیهنشان دادند. همچنین، در این بررسی اثر مهارکنندگی سه فراکسیون 20-0، 40-20 و 60-40 درصد که با کمک ترسیب در نمک آمونیوم سولفات تهیه شده بودند نیز در سه غلظت مختلف مطالعه شد.در مجموع و در هر پنج بذر مورد بررسی، فراکسیون های 40-20 و 60-40 اثرات مهارکنندگی بیشتری را در مقایسه با فراکسیون اول نشان دادند (تقریبا70 الی 90 درصد مهارکنندگی). اثر مهارکنندگی در تمام موارد وابسته به غلظت بود و با افزایش غلظت مهارکننده میزان فعالیت آنزیم به مقدار بیشتری کاهش یافت. در مجموع عصاره پروتئینی تام و فراکسیون های انواع لوبیای بررسی شده در این تحقیق اثر مهارکنندگی بیشتری بر فعالیت آلفا-آمیلاز مراحل زیستی لارو سن آخر و حشرات کامل سوسک برگخوار سیب زمینی نشان دادند.
Researchers Ali Mohammadi Nasr abadi (First Researcher)، Manizheh Jamshidi (Second Researcher)، Davoud Mohammadi (Third Researcher)