Title
|
ارزیابی میزان اسانس، فنل و فالونوئید کل موجود در اندامهای مختلف گیاه پولک (Stachys schtschegleevi)
|
Type of Research
|
Presentation
|
Keywords
|
پولک، فنل کل، اندام دارویی، اسانس
|
Abstract
|
روند افزایش مصرف گیاهان دارویی و توجه ویژه جامعه جهانی به این گیاهان در سالهای اخیر محققان را در
عرصههای مختلف این علوم بر آن داشته است تا جنبههای مختلف آن را بیشتر مورد بررسی قرار دهند. باید توجه
داشت که میزان مواد موثره در اندامهای مختلف گیاهان دارویی ثابت نیست. بنابراین الزم است جهت دستیابی به
حداکثر بازدهی اسانس و کیفیت مطلوب ترکیبات موثره، مطالعات دقیقی صورت گیرد. گیاه schtschegleevi Stachys
گیاهی دارویی از خانواده نعناعیان بوده که برای درمان بیماریهای آنفوالنزا و سرماخوردگی و همچنین بیماریهای
عفونی و رماتیسمی مورد استفاده قرار میگیرد. به همین منظور در این تحقیق، میزان اسانس، ترکیبات فنل و
فالونوئید کل دو اندام گل و برگ گیاه پولک جمعآوری شده از منطقهی جلفا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد
که میزان اسانس در اندام برگ 13/0 و در اندام گل 25/0 درصد میباشد. بیشترین میزان فنل و فالونوئید کل به
ترتیب g/GAE mg 80/81 و g/QE mg 50/3 در اندام گل مشاهده شد. با توجه به نتایج بدست آمده میتوان نتیجه
گرفت به منظور بدست آوردن بیشترین بازده اسانس و کیفیت ترکیبات موثره، بهترین زمان برداشت در مرحله گلدهی
و اندام گل میباشد.
|
Researchers
|
Saeid Hazrati (First Researcher)، Saeed Mollaei (Second Researcher)، Farhad Habibzadeh (Third Researcher)
|