Abstract
|
اکثر گونه های زراعی متداول حساس به شوری هستند. وجود نمک در خاک اثرات نامطلوبی بر روی رشد و نمو این گیاهان در سطوح مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی می گذارد (Ashraf and Harris, 2004). مطالعات نشان می دهد که ایجاد گیاهان متحمل به تنش شوری هر چند با تغییرات اندک در نقشه ژنتیکی، بسیار دشوار است چون مقاومت به تنش شوری یک صفت چند ژنی است (Flowers and Flowers, 2005). از طرفی دیگر، استفاده از آب با کیفیت پایین و یا آب شور به عنوان منبع آب آبیاری یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. بنابراین استفاده از هالوفیت ها می تواند به عنوان گیاهان زراعی با عملکرد بالا در شرایط شور تبدیل شوند (Rozema and Flowers, 2008) و برای احیای اراضی شور مورد استفاده قرار گیرند (Barrett-Lennard, 2002).
|