Research Specifications

Home \بررسی اثر سینرژیستی Bt با ...
Title بررسی اثر سینرژیستی Bt با عصاره برگ سرو Cupressus arizonica روی کرم برگخوار چغندر قند Spodoptera exigua
Type of Research Project
Keywords اثرات سینرژیستی، اثرات کشندگی، عصاره گیاهی، عوامل میکروبی
Abstract تلفیق عوامل کنترلی مختلف با کاهش مصرف آفت کش ها و اثرات سوء زیست محیطی کمتر از اهمیت و جایگاه بالایی در برنامه های مدیریت آفات برخوردار است. در این بررسی اثرات کشندگی و زیر کشندگی حشره کش میکروبی Bt و عصاره اتانولی برگ های سرو نقره ای بر کرم برگخوار چغندر قند مورد مطالعه قرار گرفت. عصاره گیری با روش استاندارد خیساندن صورت گرفت. غلظت های مختلف دو عامل کنترلی به صورت مخلوط با غذای مصنوعی در اختیار لاروها قرار گرفتند. مرگ و میر، درصد شفیره شدن، طول دوره لاروی و درصد ظهور حشرات کامل در تمام تیمارها به طور معنی-داری تحت تاثیر قرار گرفت. مقادیرLC50 حشره کش میکروبی Bt در هفت روز اول پس از شروع تیمار بین 25/4 الی 76/0 گرم بر لیتر متغیر بوده و با گذشت زمان کاهش یافت. تلفیق دو عامل اثر سینرژیستی معنی داری بر فراسنجه های زیستی کرم برگخوار چغندر قند داشت. در تلفیق غلظت2 گرم بر لیتر Bt با غلظت های 5/12 و 25/6 گرم بر لیتر عصاره برگ سرو نقره ای، کمترین مقدار کارایی تبدیل غذای خورده شده، به ترتیب 1/16 و 9/17 درصد ثبت گردید. با توجه به افزایش کارایی Bt در تلفیق با عصاره گیاهی در مرگ و میر لاروها و همچنین کاهش فراسنجه های تغذیه ای لاروهای کرم برگخوار چغندر قند، امکان استفاده از تلفیق دو عامل در شرایط گلخانه ای و مزرعه ای درراستای مدیریت مقاومت و کنترل پایدار جمعیت آفت وجود دارد.
Researchers Davoud Mohammadi (First Researcher)، Naser Eivazian Kary (CoWorker)، Zahra Sharifi Azar (CoWorker)