Title
|
سنتز نقاط کوانتومی کربن حاوی آنزیم تثبیت شده و بررسی خواص و کاربرد آن
|
Type of Research
|
Thesis
|
Keywords
|
کربن کوانتوم دات، آنزیم، تثبیت
|
Abstract
|
چکیده
با پیشرفت علوم و فناوری نانو، بسیاری از نانو مواد با خواص منحصر به فرد وابسته به شکل و اندازه به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفتند. مواد بر پایه ی کربن به علت خواص منحصر به فرد مانند سمییت پایین، پایداری شیمیایی و زیست سازگاری بالا از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشند. نقاط کوانتومی دسته مهمی از نانو مواد هستند که هرسه بعد ماده در مقیاس نانو می باشد که در آنها باند گپ وابسته به اندازه و قابل تنظیم می باشند. اگرچه نقاط کوانتومی معمول یا نقاط کوانتومی معدنی مانند سولفید سرب و یا کادمیم سلنید مزایای بسیاری از قبیل سهولت تهیه، طول موج انتشار وابسته به اندازه، عملکرد کوانتومی بالا (ϕ ؛ تا 95٪) و پایداری نوری را دارند، اما به علت استفاده از مواد اولیه سمی برای آماده سازی و حضور عناصر سمی مانند کادمیم بسیار خطرناکند و دارای مشکلات زیادی در کار کردن و بازیابی هستند و استفاده از آنها در سیستم های بیولوژیکی، مسائل ایمنی را مطرح کرده است. با کشف نقاط کوانتومی آلی مانند گرافن کوانتوم دات ها و یا کربن کوانتوم دات ها بسیاری از این مشکلات برطرف گردید. نقاط کوانتومی آلی محدودیت های نقاط کوانتومی معمول را ندارند و به خاطر داشتن ساختار کربنی دارای سمیت کم، زیست سازگاری و پایداری شیمیایی مطلوب، هزینه پایین و فراوان بودن مواد اولیه آنها توجه بسیاری را به خود جلب کرده اند. نقاط کوانتومی گرافن بسیاری از خصوصیات ساختاری گرافن را دارا هستند و از خواص الکترونوری مطلوب نقاط کوانتومی (QD) مانند فتولومینسانس قوی (PL)، شکاف باند بسیار قابل تنظیم، پایداری نوری عالی برخوردارند، به همین جهت از سایر نقاط کوانتومی نیمه هادی (SQDs) و نقاط کوانتومی کربن(CQD) برتر هستند. آنزیم ها به طور گسترده در صنایع غذایی، دارویی و دیگر رشته های صنعتی، همچنین به عنوان کانالیست در واکنش های سبز مورد استفاده قرار می گیرند. با این وجود بسیاری از کاربردهای آنزیم آزاد به علت مشکلاتی مانند هزینه بالا، پایداری پایین و مشکلات بازیابی دارای محدودیت می باشند.
در بین آنزیم ها، آنزیم های پروتئاز، هیدرولیز بسیار موثری را برای پروتئین ها، پپتیدها و پیوندهای آمیدی نشان می دهند. پروتئازها به دلیل فعالیت آنزیمی بالا، پایداری حرارتی و pH، در زمینه پردازش مواد غذایی، کاتالیزر و کاربردهای فراوان آن ها در صنعت و پزشکی توجه بسیاری ر
|
Researchers
|
ّFarzaneh mirzaei (Student)، Mohammad Pazhang (Primary Advisor)، Hassan Valizadeh (Primary Advisor)
|