Research Specifications

Home \تأثیر تناوب باردهی بر برخی ...
Title تأثیر تناوب باردهی بر برخی ویژگیهای کمی و کیفی میوه و روغن زیتون رقم زرد
Type of Research Article
Keywords اسید چرب آزاد، آنتوسیانین، روغن زیتون، سالآوری، کیفیت میوه
Abstract یکی از مهمترین پدیدههای فیزیولوژیکی که کمیت و کیفیت محصول زیتون را تحت تأثیر قرار میدهد، پدیده سالآوری است که علاوه بر تولید نامنظم محصول در سالهای مختلف، سبب کاهش چشمگیر کیفیت میوه در سال پرمحصول میشود. در این پژوهش تأثیر تناوب باردهی روی برخی از ویژگیهای میوه و روغن زیتون رقم زرد مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج این بررسی، برخی از پارامترهای میوه زیتون )میانگین وزن کل میوه و متوسط وزن تازه و خشک میوه، طول، قطر و حجم میوه( و پارامترهای کیفی مانند فنل کل، آنتوسیانین، کاروتنوئید و فلاونوئید کل تحت تأثیر میزان باردهی قرار گرفتند. در ارزیابی پارامترهای کیفی روغن زیتون )اسید چرب آزاد، پراکسید و شاخص اسپکتروفتومتریک( نیز مشخص شد که وضعیت درختان )آور و نیاور( تأثیر معنیداری روی اسید چرب آزاد داشت و میزان اسید چرب آزاد در درختان نیاور در مقایسه با آور بیشتر بود، ولی پراکسید تحت تأثیر باردهی قرار نگرفت.
Researchers (First Researcher)، Asghar Ebrahimzadeh (Second Researcher)، (Third Researcher)، lamia Vojodimehrabani (Fourth Researcher)