Title
|
تسهیم آمینواسیدها در شرایط بیشینه بیوسنتز فیکوسیانین Spirulina
|
Type of Research
|
Presentation
|
Keywords
|
واژگان کلیدی: Spirulina ، پروتئین، فیکوسیانین، فیکوبیلی زوم، اسیدهای آمینه.
|
Abstract
|
جلبک ها، از دوران ما قبل تاریخ به عنوان غذا مورد استفاده قرار می گرفتند و امروزه نیز این امر اهمیت ویژه ای دارد. اسپیرولینا نوعی ریزجلبک سبز آبی است که منبع با ارزشی از پروتئین ها، ویتامین ها، اسید های آمینه ضروری، مواد معدنی، اسید های فنولیک و توکوفرول ها، آنتوسیانین، اسید های چرب، βکاروتن ها، کلروفیل و فیکوبیلی پروتیین هایی مانند: فیکواریترین، آلوفیکوسیانین و فیکوسیانین را شامل می شود. کیفیت نور یکی از عوامل مهم در رشد و القاء تولید بیومولکول های مهم سیانوباکتر اسپیرولینا محسوب می شود. در این پژوهش با بررسی محتوی پروتئین کل، اسیدهای آمینه آزاد، غلظت فیکوسیانین و اندازه فیکوبیلی زوم در شرایط القاءتولید فیکوسیانین، شامل یک هفته رشد در نور قرمز و یک هفته القاء توسط نور سبز، نحوه تخصیص اسیدهای آمینه مورد تحلیل قرار گرفت. محتوی اسیدآمینه های آزاد و پروتئین محلول کل کاهش و محتوی رنگدانه فیکوسیانین افزایش یافت. تغییر اندازه فاحش و تقریباً دو برابری اندازه فیکوبیلی زوم ها نیز از نتایج این مطالعه است. به نظر می رسد کاهش اسیدآمینه های آزاد بیشتر به دلیل شرکت آنها در بیوسنتز بیلی پروتئین ها و به منظور توسعه ساختار فیکوبیلی زوم (متشکل از پروتئین و رنگدانه) بوده است و کاهش محتوی پروتئین محلول نیز موید این نظر می باشد.
|
Researchers
|
(First Researcher)، Leila Zarandi-Miandoab (Second Researcher)، Nader Chaparzadeh (Third Researcher)
|