Research Specifications

Home \تاثیر روش های مختلف عصاره ...
Title تاثیر روش های مختلف عصاره گیری بر بازده و خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره آبی-متانولی گیاه Artemisia annua
Type of Research Presentation
Keywords آنتی اکسیدان، ترکیبات فنولی، درمنه یکساله، عصاره گیری
Abstract گیاه درمنه یکساله با نام علمی Artemisia annua متعلق به تیره چتریان (Apiaceae) از گیاهان دارویی با ارزش و بومی می باشد که دارای خواص بیولوژیکی فراوانی است. در این مطالعه، تاثیر روش های مختلف استخراج از جمله خیساندن، التراسونیک، سوکسله و آنزیم بر بازده، محتوای ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های آبی-متانولی بدست آمده مورد بررسی قرار گرفت. اندازه گیری میزان فنول کل با استفاده از روش اسپکتروفتومتری و عملکرد آنتی اکسیدانی عصاره ها نیز با استفاده از روش DPPH اندازه گیری شدند. با توجه به نتایج بدست آمده، عصاره بدست آمده از روش التراسونیک دارای بیشترین بازده بود. بیشترین مقدار فنول کل (4/14 میلی گرم گالیک اسید بر گرم گیاه خشک) متعلق به عصاره بدست آمده با روش التراسونیک بود. همچنین، این عصاره بیشترین میزان عملکرد آنتی اکسیدانی با مقدار IC50 برابر با 6/44 میکروگرم بر میلی لیتر در مهار رادیکال آزاد داشت. بررسی نتایج نشان دادند که روش های استخراج عصاره نقش مهمی را در کمیت و خاصیت آنتی اکسیدانی مواد موثره گیاهان ایفا می کند. در نتیجه، روش التراسونیک بهتربن روش عصاره گیری به منظور افزایش بازده ترکیبات موثره گیاه درمنه یکساله بود.
Researchers Saeed Mollaei (First Researcher)