Research Specifications

Home \مقایسه فنولیک اسیدها و خواص ...
Title مقایسه فنولیک اسیدها و خواص آنتی اکسیدانی آنها در سه گونه از گیاهان جنس Stachys
Type of Research Presentation
Keywords آنتی اکسیدان، پولک، چای کوهی، سنبله ارغوان، فنولیک اسید
Abstract گیاهان جنس Stachys که متعلق به تیره نعناعیان هستند از گیاهان دارویی با ارزش می باشند که دارای خواص بیولوژیکی فراوانی است. در این مطالعه، خاصیت آنتی اکسیدانی و میزان فنولیک اسیدهای موجود در عصاره متانولی گیاهان چای کوهی، پولک و سنبله ارغوانی مورد بررسی قرار گرفتند. با توجه به نتایج بدست آمده، عصاره بدست آمده از گیاه چای کوهی دارای بیشترین بازده بود. بیشترین میزان فنولیک اسیدها متعلق به عصاره بدست آمده از گیاه چای کوهی بود. همچنین، این عصاره بیشترین میزان عملکرد آنتی اکسیدانی با مقدار IC50 برابر با 8/67 میکروگرم بر میلی لیتر در مهار رادیکال آزاد داشت. بررسی نتایج نشان دادند که ترکیبات موجود در گیاه نقش مهمی را در خاصیت آنتی اکسیدانی گیاه ایفا می کند. در نتیجه، گیاه چای کوهی گیاهی سرشار از فنولیک اسیدهای آنتی اکسیدانی می باشد.
Researchers Saeed Mollaei (First Researcher)، poopak farnia (Second Researcher)، Jalaledin Ghanavi (Third Researcher)، Saeid Hazrati (Fourth Researcher)