Title
|
تاثیر پرایمینگ بذر بر برخی شاخصهای جوانهزنی، فعالیت آنزیمی و برخی
خصوصیات بیوشیمیایی کرفس کوهی (Kelussia odoratissima L.) و کاپاریس
اسپینوسا
|
Type of Research
|
Article
|
Keywords
|
آلفا آمیلاز، پراکسیداز، پروتئین، کاتالاز
|
Abstract
|
چکیده
بهمنظور بررسی تاثیر تیمارهای پرایمینگ بذر )جیبرلین، نیترات پتاسیم، دما و خیساندن( بر جوانهزنی و برخی فعالیتهای
فیزیولوژیک و آنزیمی لگجی و کرفس کوهی دو آزمایش جداگانه بر مبنای طرح کاملا تصادفی انجام شد. نتایج نشاندهنده
تاثیرمعنیدار تیمارهای مورد استفاده بر درصد جوانهزنی، طول ریشهچه و ساقهچه، محتوای آنزیم آلفا آمیلاز و پروتئین در هر
دو گیاه بود. تیمارهای یک و دو میلیگرم در لیتر جیبرلین موجب افزایش طول ریشهچه و تیمار 4 میلیگرم در لیتر جیبرلین
موجب افزایش طول ساقهچه در لگجی و کرفس کوهی گردید. تیمارهای 9 و 4 میلیگرم در لیتر نیترات پتاسیم تاثیر مثبت بر
محتوای پروتئین هر دو گیاه داشت در کرفس کوهی همچنین تیمار خیساندن بذر و نگهدای آن در دمای 2 درجه سلسیوس
بهمدت 90 و 00 روز موجب افزایش محتوای پروتئین گردید. بیشترین میزان آنزیم آلفا آمیلاز در کرفس کوهی در دمایی 2
00 و 10 روز و در گیاه ، درجه سلسیوس بهمدت 10 روز و تیمارخیساندن و نگهداری در دمای 2 درجه سلسیوس بهمدت 90
کور در دمای 0 درجه سلسیوس و نگهداری بهمدت 00 روز مشاهده شد. خیساندن بذر و نگهداری بذرها در دمای 2 درجه
سلسیوس بهمدت 90 روز بهترین تیمار برای درصد جوانهزنی بذر کرفس کوهی و بهمدت 90 و 00 روز برای کور بود. تیمار
دمای 2 و 0 درجه بهمدت 10 روز موجب افزایش محتوای آنزیم کاتالاز شد. تیمار 4 میلیگرم در لیتر جیبرلین و تیمار
خیساندن و نگهداری در دمای 2 درجه سلسیوس بهمدت 10 روز موجب افزایش محتوای پرولین در کرفس کوهی گردید. در
کل چنین میتوان نتیجهگیری نمود که پرایمینگ بذر با جیبرلین و خیساندن در دمای 2 درجه سلسیوس بهمدت 90 و 00
روز تاثیر مثبت بر صفات مورد بررسی در بذر کرفس کوهی و لگجی دارد.
|
Researchers
|
lamia Vojodimehrabani (First Researcher)، Rana valizadeh kamran (Second Researcher)
|