Title
|
تاثیر عصاره پروتئین گیاهی بر فعالیت آنزیم-آلفا آمیلاز و ویژگی های زیستی کرم غوزه پنبه
|
Type of Research
|
Article
|
Keywords
|
آنزیم گوارشی، روده، بازدارنده آنزیم، کرم غوزه پنبه
|
Abstract
|
در پژوهش پیش رو، اثر عصاره پروتئینی بذر اقاقیا (Robinia pseudoacacia)، ماشک خوشه ای (Vica villosa)، یونجه (Medicago sativa) و عدس (Lens culinaris) در شرایط آزمایشگاهی به صورت برون تنی و درون تنی روی فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز و طول دوره لاروی کرم غوزه پنبه، Helicoverpa armigera (Hübner) ، بررسی شد. چهار غلظت (14، 15/13، 05/10 و 7/9 میکروگرم) از عصاره پروتئینی بذر اقاقیا، ماشک خوشه ای، یونجه و عدس، عصاره اقاقیا در مقایسه با دیگر عصاره های پروتئینی بیشترین اثر مهارکنندگی را نشان داد. بالاترین مهارکنندگی آنزیم تحت تاثیر هر چهار مهارکننده در pH برابر 9 مشاهده شد.آنالیز زایموگرام در تایید سنجش کمی آنزیم، مهار آنزیم آلفا-آمیلاز را در کاهش ضخامت باند نشان داد. در بالاترین غلظت از عصاره پروتئینی بذر یونجه، 49% مهار آنزیم مشاهده شد. در حضور مهارکننده اقاقیا در غلظت 41 میکروگرم بر میلی لیتر، 76% فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز کاهش یافت. آنزیم آلفا آمیلاز با غلظت های مختلف عصاره پروتئینی عدس سنجش شد و یک روند مهارکنندگی وابسته به غلظت به دست آمد در بالاترین غلظت 51% مهار آنزیم مشاهده شد. همچنین چهار غلظت مختلف مهارکننده ماشک گل خوشه ای هم با عصاره آنزیمی سنجش شد و در بالاترین غلظت ماشک گل خوشه ای، 61% درصد مهار آنزیم مشاهده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که فعالیت آنزیم آمیلاز از سن دو به بعد و پس از تغذیه از تیمار اقاقیا نسبت به سایر تیمارها کاهش معنی داری داشت. همچنین طول دوره لاروی در تیمار اقاقیا (12/1±03/49 روز) در مقایسه با دیگر تیمارها به طور معنی داری طولانی تر بود. مطالعات مهارکنندگی نشان داد که عصاره پروتئینی بذر اقاقیا توان مهار کنندگی خوبی برای آنزیم آمیلاز این آفت داشت.
|
Researchers
|
Esmail Amjadi (First Researcher)، Maghsoud Pazhouhandeh (Second Researcher)، Solmaz Azimi (Third Researcher)، Rana valizadeh kamran (Fourth Researcher)
|