Research Specifications

Home \تاثیر عصاره پروتئین گیاهی بر ...
Title تاثیر عصاره پروتئین گیاهی بر فعالیت آنزیم-آلفا آمیلاز و ویژگی های زیستی کرم غوزه پنبه
Type of Research Article
Keywords آنزیم گوارشی، روده، بازدارنده آنزیم، کرم غوزه پنبه
Abstract در پژوهش پیش رو، اثر عصاره پروتئینی بذر اقاقیا (Robinia pseudoacacia)، ماشک خوشه ای (Vica villosa)، یونجه (Medicago sativa) و عدس (Lens culinaris) در شرایط آزمایشگاهی به صورت برون تنی و درون تنی روی فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز و طول دوره لاروی کرم غوزه پنبه، Helicoverpa armigera (Hübner) ، بررسی شد. چهار غلظت (14، 15/13، 05/10 و 7/9 میکروگرم) از عصاره پروتئینی بذر اقاقیا، ماشک خوشه ای، یونجه و عدس، عصاره اقاقیا در مقایسه با دیگر عصاره های پروتئینی بیشترین اثر مهارکنندگی را نشان داد. بالاترین مهارکنندگی آنزیم تحت تاثیر هر چهار مهارکننده در pH برابر 9 مشاهده شد.آنالیز زایموگرام در تایید سنجش کمی آنزیم، مهار آنزیم آلفا-آمیلاز را در کاهش ضخامت باند نشان داد. در بالاترین غلظت از عصاره پروتئینی بذر یونجه، 49% مهار آنزیم مشاهده شد. در حضور مهارکننده اقاقیا در غلظت 41 میکروگرم بر میلی لیتر، 76% فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز کاهش یافت. آنزیم آلفا آمیلاز با غلظت های مختلف عصاره پروتئینی عدس سنجش شد و یک روند مهارکنندگی وابسته به غلظت به دست آمد در بالاترین غلظت 51% مهار آنزیم مشاهده شد. همچنین چهار غلظت مختلف مهارکننده ماشک گل خوشه ای هم با عصاره آنزیمی سنجش شد و در بالاترین غلظت ماشک گل خوشه ای، 61% درصد مهار آنزیم مشاهده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که فعالیت آنزیم آمیلاز از سن دو به بعد و پس از تغذیه از تیمار اقاقیا نسبت به سایر تیمارها کاهش معنی داری داشت. همچنین طول دوره لاروی در تیمار اقاقیا (12/1±03/49 روز) در مقایسه با دیگر تیمارها به طور معنی داری طولانی تر بود. مطالعات مهارکنندگی نشان داد که عصاره پروتئینی بذر اقاقیا توان مهار کنندگی خوبی برای آنزیم آمیلاز این آفت داشت.
Researchers Esmail Amjadi (First Researcher)، Maghsoud Pazhouhandeh (Second Researcher)، Solmaz Azimi (Third Researcher)، Rana valizadeh kamran (Fourth Researcher)