Research Specifications

Home \تاثیر تمرینات مقاومتی به ...
Title تاثیر تمرینات مقاومتی به همراه مکمل دهی کنسانتره پروتئین شیر (MPC) بر سطوح سرمی فولستاتین و میوستاتین و هیپرتروفی عضلانی در بدنسازان مبتدی
Type of Research Article
Keywords تمرین مقاومتی، کنسانتره پروتئین شیر، فولستاتین، میوستاتین، هیپرتروفی عضلانی
Abstract بکارگیری تمرینات مقاومتی به همراه مصرف مکمل های غذایی از پرکاربردترین متدهایی است که باعث بهبود قدرت و افزایش هیپرتروفی عضلانی و بهبود عملکرد در ورزشکاران می شود. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر تمرینات مقاومتی به همراه مکمل دهی کنسانتره پروتئین شیر بر سطوح سرمی فولستاتین و میوستاتین و هیپرتروفی عضلانی در بدنسازان مبتدی بود. روش شناسی: تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی بوده و جامعه آماری آن را را مردان بدنساز مبتدی با دامنه سنی 20 تا 35 سال تشکیل دادند که 40 نفر به عنوان آزمودنی در این پژوهش شرکت کردند آزمودنی ها به طور تصادفی به چهار گروه تمرین - مکمل، تمرین - دارونما، مکمل و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی های دو گروه تمرینی در یک برنامه هشت هفته ای تمرینات مقاومتی هر هفته سه جلسه شرکت کردند. گروه های مکمل روزانه یک بسته 30 گرمی کنسانتره پروتئین شیر به مدت هشت هفته در میان وعده های غذایی ناهار و شام و بلافاصله بعد از تمرین ها مصرف کردند. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس عاملی با اندازه گیری مکرر و تی همبسته مقایسه شدند. یافته ها: نتایج تحقیق نشان داد که تمرین مقاومتی با و بدون مکمل دهی منجر به افزایش معنی دار سطوح سرمی فولستاتین(001/0=p)، حجم عضلانی (001/0=p) و قدرت عضلانی (001/0=p) و کاهش معنی دار سطوح سرمی میوستاتین (002/0=p) نسبت به گروه کنترل شد. همچنین نتایج نشان داد مکمل دهی کنسانتره پروتئین شیر بدون تمرین بر سطوح سرمی فولستاتین و میوستاتین، حجم عضلانی و قدرت عضلانی در بدنسازان مبتدی تاثیر معنی داری نداشت(05/0
Researchers (First Researcher)، Roghayeh Fakhrpour (Second Researcher)، Azam Zarneshn (Third Researcher)