Title
|
مقایسه In silico پپتیدهای زیست فعال حاصل از آنزیم روبیسکو سه ریزجلبک باپروتئین های متداول مصرفی
|
Type of Research
|
Article
|
Keywords
|
پپتیدهای فعال زیستی آنزیم روبیسکو ریزجلبک ارتقاء سلامت
|
Abstract
|
مقدمه: امروزه پپتیدهای زیست فعال یکی از ابزارهای مهم در بهبود سلامت انسان هستند. پروتئین های ریزجلبکی شاید بتوانند جایگزین خوبی به جای منابع گران قیمت مانند گوشت و شیر به عنوان پیش ساز تولید پپتیدهای زیست فعال باشند. RuBisCO یک آنزیم هگزادکامریک است که از هشت زیر واحد بزرگ و هشت زیر واحد کوچک تشکیل شده است و 2 تا 10 درصد از کل پروتئین سلولی را تشکیل می دهد.
روش: پروتئین RuBisCO متعلق به سه ریزجلبک (Arthrospira plantensis (Spirulina) ،Dunaliella salina ، Haematococcus pluvialis) به صورتin silico هضم آنزیمی شد. خواص آنتی اکسیدانی ، مهار آنزیم مبدل آنژیوتانسین و دیپپتیدیل پپتیداز -4 و فعال سازی پروتئولیز با واسطه یوبیکوتین پپتیدهای حاصله با محصولات پپتیدی پروتئین های متداول مانند گوشت و شیر با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی بیوانفورماتیکی مختلف مانندBIOPEP ،ProtParam ، PeptiDeranker، Pepcalc و ToxinPred مقایسه شد.
نتایج و بحث: طیف وسیعی از پپتیدهای فعال زیستی با قابلیت های متعدد طی هضم زیرواحد های بزرگ و کوچک RuBisCO با آنزیم های گوارشی انسانی، گیاهی و میکروبی پیش بینی شد. نتایج موید رتبه بندی بالا و سمیت پایین پپتیدهای مشتق از RuBisCO در مقایسه با پپتیدهای مشتق از پروتئین های گوشت و شیر است.
نتیجه گیری: به نظر می رسد که پپتیدهای فعال مشتق از RuBisCO از ریزجلبک ها عملکرد خوبی به عنوان آنتی اکسیدان، ضد سرطان، ضد حساسیت و ضد آترواسکلروتیک دارند. این برتری به ترکیب اسیدآمینه های آن مربوط است. احتمالاً تهیه یک محصول، متشکل از پپتیدهای حاصل از آنزیم RuBisCO سه ریزجلبک، مکمل غذایی مناسبی برای پیشگیری و درمان برخی بیماری ها باشد.
|
Researchers
|
Leila Zarandi-Miandoab (First Researcher)، (Second Researcher)، (Third Researcher)، Nader Chaparzadeh (Fourth Researcher)
|