Research Specifications

Home \بررسی اسیدهای فنلی و خواص ...
Title بررسی اسیدهای فنلی و خواص آنتی اکسیدانی گیاه Artemisia annua
Type of Research Presentation
Keywords درمنه یکساله، عصاره، فلاونوئید، فنول
Abstract جنس Artemisia یکی از بزرگترین و گسترده ترین جنس های خانواده چتریان می باشد و دارای بیش از 500 گونه متنوع است که به طور عمده در اروپا ، آسیا و آمریکای شمالی گسترش یافته اند. در این کار پژوهشی، درمنه یکساله A. annua)) از شمال غرب ایران جمع آوری شد. هدف از این کار تحقیقاتی، بررسی اسیدهای فنلی و خواص آنتی اکسیدانی گیاه درمنه یکساله بود. اسیدهای فنلی آزاد، استری و باند شده به کمک التراسونیک استخراج شدند و با استفاده از HPLC جداسازی و شناسایی شدند. محتوای کل فنلی و فلاونوئیدی نمونه ها نیز با استفاده از روش رنگ سنجی Folin-Ciocalteu و کلرید آلومینیوم تعیین شدند. همچنین، فعالیت آنتی-اکسیدانی نمونه ها با استفاده از روش DPPH ارزیابی شدند. بر اساس نتایج بدست آمده، فنولیک اسیدهای باند شده دارای بیشترین بازده بودند. اندازه گیری محتوای فنول و فلاونوئیدکل نشان داد که عصاره فنولیک اسیدهای آزاد دارای بیشترین مقدار ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی بود. همچنین، عصاره فنولیک اسیدهای آزاد دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بهتری نسبت به بقیه عصاره ها بود. نتایج HPLC نشان داد که از بین فنولیک اسیدهای مورد بررسی، رزمارینیک اسید، متا کوماریک اسید و کافئیک اسید عمده ترین ترکیباتی بودند که در عصاره فنولیک اسیدهای آزاد یافت شدند. عصاره فنولیک اسید استری نشان داد که متا کوماریک اسید و به دنبال آن کافئیک اسید عمده ترین ترکیبات هستند. فراوانترین فنولیک اسید موجود در عصاره فنولیک اسیدهای باند شده نیز مربوط به متا کوماریک اسید بود.
Researchers Saeed Mollaei (First Researcher)، poopak farnia (Second Researcher)، Jalaledin Ghanavi (Third Researcher)