Title
|
ارزیابی میزان روغن و اسیدهای چرب گیاه ازمک به عنوان منبع جدید دانه روغنی
|
Type of Research
|
Presentation
|
Keywords
|
ازمک، اسیدهای چرب، روغن، گیاهان دارویی.
|
Abstract
|
به منظور ارزیابی میزان روغن و اسیدهای چرب، گیاه ازمک رویش یافته به صورت وحشی در منطقه آذربایجان شرقی در مرحله بلوغ کام ل
جمعآوری گردیدند. استخراج روغن با حلال دی اتیل اتر و شناسایی درصد اسیدهای چرب با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی
صورت گرفت. نتایج نشان داد که گیاه ازمک دارای 12 درصد روغن به رنگ زرد می باشد. همچنین، آنالیز اسیدهای چرب روغن (GC)
،(33/ نشان دانه داد که گیاه ازمک دارای 8 اسید چرب مهم م یباشد، که غالبترین اسیدهای چرب شناسایی شده شامل لینولئیک اسید ( 6
4/ 6 درصد)، استئاریک اسید ( 5 / 9 درصد)، اولئیک اسید ( 5 / 10 درصد)، پالمتیک ( 8 / 25 درصد)، ایکوزانوئیک اسید ( 2 / لینولنیک ( 2
2 درصد) بودند. با توجه به درصد تقریبا بالای میزان روغن و همچنین درصد بالای / 2 درصد)، پالمیتولئیک ( 1 / درصد)، مریستیک اسید ( 9
اسیدهای چرب غیر اشباع در روغن بذر ازمک، توصیه م یشود که این گیاه به عنوان گیاه داروی ی-روغنی مورد بررسی بیشتری قرار گیرد.
|
Researchers
|
Saeid Hazrati (First Researcher)، - - (Second Researcher)، Farhad Habibzadeh (Third Researcher)
|