Research Specifications

Home \تاثیر شدت نور و محلول پاشی با ...
Title تاثیر شدت نور و محلول پاشی با عصاره جلبک دریایی Ascophyllum nodosum بر رشد و برخی صفات فیزیولوژیک گوجه فرنگی مینیاتوری
Type of Research Presentation
Keywords عملکرد، کلروفیل، گوجه فرنگی، محتوای مواد جامد محلول
Abstract گوجه فرنگی یکی از محصولات پرمصرف در جهان است. این میوه حاوی انواع املاح معدنی، ویتامین ها، کاروتن و قند می باشد که نقش مهمی در سلامت انسان ایفا می کند. تولید گوجه فرنگی به شدت تحت تاثیر تغذیه و شدت نور قرار می گیرد. به منظور بررسی تاثیر محلول پاشی با عصاره جلبک دریایی Ascophyllum nodosum (صفر و 2 میلی لیتر در لیتر) و شدت روشنایی (نور کامل (شاهد)، 25 درصد کاهش شدت نور و 50 درصد کاهش شدت نور) بر رشد و برخی صفات فیزیولوژیک گوجه فرنگی رقم ریوگراند، آزمایش فاکتوریل برمبنای طرح بلوک کامل تصادفی در مزرعه انجام شد. نتایج نشان داد که وزن خشک گیاه، عملکرد، تعداد برگ، تعداد خوشه گل، محتوای کلروفیل و ویتامین ث تحت تاثیر اثرات متقابل تیمارهای آزمایشی قرار گرفت. براساس نتایج حاصل، بیشترین وزن خشک بوته، تعداد گل در خوشه، عملکرد میوه، محتوای کلروفیل a و درصد ویتامین ث (18 درصد) در شدت نور کامل و 25 درصد کاهش شدت نور همراه با محلول پاشی عصاره جلبک دریایی حاصل شد. شدت نور کامل به همراه محلول پاشی موجب افزایش تعداد برگ (26 عدد) و محتوای کلروفیل b (8/0 میلی گرم بر گرم وزن تر) در گیاه شد. تعداد گل در خوشه، حجم میوه و محتوای مواد جامد محلول تحت تاثیر اثر مستقل تیمار آزمایشی قرار گرفت. کاربرد 2 میلی لیتر در لیتر عصاره جلبک موجب افزایش حجم میوه (206 میلی لیتر) و تعداد گل در خوشه (6/3 عدد) در گیاه شد. نتایج حاصل از بررسی حاضر نشان داد که کاربرد عصاره جلبک همراه با نور کامل و کاهش 25 درصد شدت نور موجب بهبود رشد و صفات فیزیولوژیکی مورد مطالعه در بررسی حاضر شد.
Researchers lamia Vojodimehrabani (First Researcher)، Mohammad Bagher Hassanpouraghdam (Second Researcher)