Title
|
تاثیر کود آلی و سطوح مختلف روشنایی بر رشد و برخی صفات فیزیولوژیک کاهو
|
Type of Research
|
Presentation
|
Keywords
|
عملکرد، فنل کل، کلروفیل، محتوای مواد جامد محلول
|
Abstract
|
کاهو (Lactuca sativa) یکی از پرمصرف ترین سبزی ها در جهان است که منبع غنی از مواد معدنی مخصوصا پتاسیم، ویتامین ها، کربوهیدرات و فیبر می باشد. به منظور بررسی تاثیر بستر کشت {خاک (شاهد)، 20 درصد کود دامی در خاک و 20 درصد کود ورمی کمپوست در خاک} و شدت روشنایی (نور کامل و 50 درصد نور کامل) بر رشد و برخی صفات فیزیولوژیک کاهوی رقم باتاویا، آزمایش فاکتوریل برمبنای طرح کاملا تصادفی در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان انجام شد. نتایج نشان داد که ارتفاع گیاه، عملکرد وزن تر برگ، تعداد برگ، محتوای مواد جامد محلول کل و محتوای فنل کل برگ تحت تاثیر اثرات متقابل شدت نور و کاربرد کود آلی در خاک قرار گرفت. استفاده از نور کامل و 50 درصد نور کامل در شرایط کاربرد هر دو کود دامی موجب افزایش وزن تر گیاه شد. کاربرد 20 درصد کود ورمی کمپوست تحت نور کامل موجب افزایش ارتفاع گیاه (38 سانتی متر)، تعداد برگ، محتوای مواد جامد محلول (7/1 درجه بریکس) کاهو شد. محتوای فنل کل تحت تاثیر هر دو تیمار نوری و کاربرد 20 درصد کود ورمی کمپوست و کاربرد 20 درصد کود دامی و نورکامل قرار گرفت. محتوای کلروفیل تحت تاثیر تیمار نوع بستر کشت قرار گرفت و هر دو کود آلی مورد استفاده در خاک، موجب افزایش محتوای کلروفیل نسبت به تیمار شاهد شد. نتایج حاصل از بررسی حاضر نشان داد که کاربرد کود ورمی کمپوست همراه با نور کامل موجب بهبود رشد و صفات فیزیولوژیکی مورد مطالعه در بررسی حاضر شد. نتایج حاصل از بررسی حاضر قابل پیشنهاد به بخش ترویج کشاورزی است.
|
Researchers
|
lamia Vojodimehrabani (First Researcher)
|