Research Specifications

Home \اثرات مهارکنندگی عصاره نخود ...
Title اثرات مهارکنندگی عصاره نخود Cicer arietinum L بر آنزیمهای گوارشی پروتئاز کرم غوزه پنبه Helicoverpa armigera
Type of Research Presentation
Keywords آنزیمهای گوارشی ، پروتئازکل، تریپسین، کیموتریپسین، مهارکننده آنزیم
Abstract حشرات به عنوان منبع پروتئین و سایر مواد مغذی در سالهای اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده اند. علاوه بر فاکتورهای اقلیمی مانند دما، رطوبت و نور، فاکتورهای مربوط به کیفیت غذا نیز به شدت در نشو و نمای حشرات تاثیر دارد. وجود مهارکننده های آنزیمی در مواد گیاهی می تواند تاثیر منفی در نشو و نمای حشرات داشته باشد. در این بررسی تاثیر مهارکنندگی عصاره پروتئینی نخود سیاه Cicer arietinumبر برخی سیستم های آنزیمی حشره کرم غوزه پنبه Helicoverpa armigera مورد بررسی قرار گرفت. حشرات در شرایط کنترل شده پرورش یافته و دستگاه گوارش از بدن لاروهای سن آخر جدا و پس از هموژن کردن و سانتریفیوژ شدن به عنوان منبع آنزیمی مورد استفاده قرار گرفتند. نخود سیاه پس از پودر شدن به نسبت 6 به 1 با آب دوبار تقطیر به مدت 4 ساعت در شیکر هم زده شده و پس از سانتریفیوزکردن به عنوان منبع مهار کننده در بررسی حاضر مورد استفاده قرار گرفتند. فراکسیون های مختلف مهار کننده با کمک نمک آمونیوم سولفات تهیه و اثرات مهار کنندگی عصاره تام و فراکسیون های مختلف بر پروتئازکل، تریپسین و کیموتریپسین مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که عصاره خالص مهارکننده هر سه سیستم آنزیمی پروتئاز کل، تریپسین و کیموتریپسین را به ترتیب 45، 32 و 28 درصد مهار کرد. بیشترین مهارکنندگی روی پروتئاز کل، در فراکسیون 40-20 درصد و 75 درصد ثبت گردید. در خصوص تریپسین بیشترین اثر مهارکنندگی در فراکسیون 40-20 درصد (مهار 60 درصدی) و در مورد کیموتریپسین نیز فراکسیون 60-40 درصد با 75 درصد اثرمهار کنندگی ثبت گردید.
Researchers Davoud Mohammadi (First Researcher)