Title
|
سنتز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره کنجاله گیاه Pistacia atlantica و بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی آن
|
Type of Research
|
Thesis
|
Keywords
|
آنتی اکسیدان، کنجاله، عصاره، نانوذرات
|
Abstract
|
یکی از روش های بی خطر برای تهیه نانوذرات استفاده از گیاهان به عنوان یک منبع سبز می باشد. استفاده از گیاهان برای تهیه نانوذرات به این دلیل اهمیت دارد که از ورود مواد سمی شیمیایی به طبیعت جلوگیری می کند. در این روش گیاه مورداستفاده به عنوان عامل کاهنده و پایدارکننده برای تهیه نانو عمل می کند. مواد فیتوشیمیایی مختلف مانند فلانوئیدها، کتون ها، آلدهیدها، آمین ها ، آمیدها و اسیدهای آلی مسئول کاهش یون روی به شکل نانوذره و کمک پروتئین های مختلف موجود در گیاه در پایدارسازی نانوذره تهیه شده نقش دارند ]9[. نانوذرات نقره به طور خاص دوست دار محیط زیست می باشند. ساخت آسان، غیرسمی و زیست سازگاری به عنوان ایده ای مناسب برای کاربردهای بیولوژیکی نانوذرات نقره می باشد. نانوذرات نقره دارای خواص بیولوژیکی فراوانی همچون خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدسرطانی دارد و می تواند بعد از فرموله کردن به صورت دارو مورداستفاده قرار گیرد. در مطالعات انجام شده خواص آنتی اکسیدانی زیادی برای کنجاله گیاه بنه که باقی مانده جامد حاصل از عمل روغن گیری از آن است گزارش شده است که می تواند گزینه خوبی به عنوان دارو برای درمان و جلوگیری از برخی بیماری ها باشد. در همین راستا در کار پژوهشی حاضر نانوذرات نقره با عصاره گیری از کنجاله Pistacia atlantica و با تکنیک های متداول مانند FT-IR و XRD و تصاویر میکروسکوپ روبشی الکترونی و غیره مورد شناسایی و مطالعه قرار می گیرند و سپس خواص آنتی اکسیدانی نانوذرات تهیه شده بررسی و با منابع دیگر مورد مقایسه قرار می گیرد.
|
Researchers
|
(Student)، Saeed Mollaei (Primary Advisor)، Mohammad Pazhang ()
|