Research Specifications

Home \اثرات غلظت های مختلف عصاره ...
Title اثرات غلظت های مختلف عصاره گیاهelaterium Ecballium بر پارامترهای رشدی و بیوشیمیایی گیاهچه های گندم
Type of Research Presentation
Keywords ،Ecballium elateriumگندم، جوانه زنی، قند محلول، نشاسته، رشد
Abstract گیاهان دارای ترکیبات متنوعی هستند که میتوانند از آنها علیه گیاهان دیگر بهرهمند شوند و بر رشد آنها تاثیر بگذارند که این تاثیر میتواند منفی یا مثبت باشد و بررسی این موضوع به ویژه در مورد گیاهانی که در زندگی بشر نقشمهمی دارند حائز اهمیت است. Ecballium با توجه به اینکه گندم یک گیاه زراعی مهم است، در این تحقیق اثر غلظت های مختلف عصاره میوه خیار وحشی بر گیاهچههای گندم بررسی شد. برای این منظور ابتدا عصاره میوه خیار وحشی در غلظت های 200 و 400 میکرو elaterium لیتر تهیه شد و به پتری دیشهای که حاوی بذر های ضدعفونی شده گندم بودند افزوده گردید و بعد از جوانه زنی برخی از شاخصهای رشدی و محتوای قند محلول و نشاسته گیاهچهها بررسی شد. طبق نتایج حاصل از این مطالعه مشاهده گردید عصاره میوه خیار وحشی تاثیر معنیداری بر وزن تر ساقه چه این گیاه در غلظت 200 میکرو لیتر دارد و باعث افزایش وزن تر شده است اگرچه وزن خشک و وزن تر و نشاسته ریشهچه گندم در 400 میکرومولار به طور معنیداری کاهش داده است، بنابراین به نظر میرسد در سطوح بالاتر اثر منفی بر ریشهچه این گیاه دارد
Researchers Parisa rasoulpour jamallian (First Researcher)، Shiva Seyfi (Second Researcher)، Leila Zarandi-Miandoab (Third Researcher)، Nader Chaparzadeh (Fourth Researcher)