Title
|
تغییرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی در طی انتوژنی میوه Ecballium elaterium
|
Type of Research
|
Thesis
|
Keywords
|
محتوای پروتئین کل، گیاه دارویی، پتانسیل اسمزی، تغییرات فیزیولوژیکی ،Ecballium elaterium
|
Abstract
|
گیاهان طی انتوژنی خود تغییرات مختلف فیزیولویکی، بیوشیمیایی و آناتومیکی را متحمل می شوند. انتوژنی به روند نمو یک موجود زنده از سلول تخم تا فرد بالغ اطلاق می شود. تغییرات کیفی و کمی ترکیبات بیوشیمیایی، تولید شده در مراحل مختلف رشد و نمو گیاهان، اهمیت اساسی در انتوژنی دارند. گیاهان موجودات پویایی هستند و این تغییرات مداوم تعادل هزینه و فایده برای رشد و بقا را تعیین می کنند. طیف کثیری از ترکیبات بیوشیمیایی تولید شده طی انتوژنی گیاهان دارای ارزش بالای دارویی هستند. مرحله بهینه انتوژنیکی برای برداشت ترکیبات دارویی با ارزش ممکن است برای گیاهان و اندام های مختلف یکسان نباشد. عوامل مختلفی بر تولید ترکیبات بیوشیمیایی در گیاه تأثیر می گذارند. میوه خیار وحشی (Ecballium elaterium) به دلیل داشتن ترکیبات سمی ارزش تغذیه ای ندارد ولی در تمدن های مختلف دارای ارزش دارویی قلمداد شده است. این اثرات سمی در درجه اول در شیره آبکی اطراف دانه ها ایجاد می شود. در این تحقیق تغییرات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی میوه خیار وحشی طی انتوژنی بررسی خواهد شد.
|
Researchers
|
Parisa rasoulpour jamallian (Student)، Nader Chaparzadeh (Primary Advisor)، Leila Zarandi-Miandoab (Advisor)
|