Title
|
تأثیر رژیم های غذایی مختلف بر فعالیت آنزیم آلفا- آمیلاز شب پره ی مدیترانه ای آرد (Lepidoptera: Pyralidae) Ephestia kuehniella Zeller, 1879
|
Type of Research
|
Presentation
|
Keywords
|
بید آرد، آنزیم های گوارشی، رژیم غذایی، نشاسته
|
Abstract
|
بید آرد (Lepidoptera: Pyralidae) Ephestia kuehniella Zeller, 1879 که معمولا به عنوان شب پره ی مدیترانه ای آرد شناخته می شود عمدتا محصولات غلات ذخیره شده از جمله آرد، ذرت، برنج و جو را آلوده می کند. در محیط های گرم رشد می کند و کارخانه های آرد و نانوایی ها را به مکان های اصلی برای هجوم تبدیل می کند. در این مطالعه لاروها با شش جیره غذایی مختلف شامل آرد، سنجد، خرما، پسته، گردو و کشمش تغذیه شدند. 10 لارو سن پنجم (برای هر تکرار) با 2 میلی لیتر بافر فسفات (pH 6.8) تشریح و روده استخراج شد. پس از همگن سازی، نمونه ها با سرعت 1000 دور در دقیقه به مدت 10 دقیقه در دمای 4 درجه سانتی گراد سانتریفیوژ شدند. فعالیت آلفا-آمیلاز با استفاده از محلول نشاسته 1 درصد اندازه گیری شد. این روش شامل ترکیب 10 میکرولیتر عصاره آنزیمی، 20 میکرولیتر نشاسته و 410 میکرولیتر بافر فسفات (pH 6.8) و انکوباسیون در دمای 35 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه بود. پس از آن، 100 میکرولیتر 3، 5-دی نیتروسالیسیلیک به محلول اضافه شد و سپس لوله های آزمایش در آب جوش به مدت 15 دقیقه حرارت داده شد و به مدت 5 دقیقه در آب یخ قرار داده شد. جذب پس از سانتریفیوژ در 10000 دور در دقیقه و دمای 4 درجه سانتی گراد به مدت 10 دقیقه در طول موج 540 نانومتر با استفاده از دستگاه الایزا ریدر اندازه گیری شد. بر اساس نتایج (F=3.66, df=5,12, P=0.03)، جمعیت پرورش یافته روی سنجد دارای بیشترین فعالیت آنزیم آلفا- آمیلاز (U/mg 125/0 ± 306/0) بودند. در مقابل، لاروهایی که از آرد تغذیه کرده بودند کمترین فعالیت آنزیمی را داشتند (U/mg 001/0 ± 057/0). تفاوت معنی داری در فعالیت آنزیمی بین جمعیت های پرورش یافته با جیره پسته، کشمش و گردو وجود نداشت. بیشترین غلظت پروتئین در رژیم غذایی آرد mg/L 49/0 ± 22/1 و کمترین رژیم غذایی کشمش mg/L 04/0 ± 02/0 اندازه گیری شد. مطالعه ما نشان داد که انواع مختلف کربوهیدرات ها به طور قابل توجهی بر فعالیت آنزیم آلفا- آمیلاز تأثیر می گذارد. این آنزیم برای هضم نشاسته بسیار مهم است و سطح فعالیت آن بسته به نوع رژیم غذایی مصرف شده توسط لارو در مطالعه ما متفاوت بود.
|
Researchers
|
Sohelia MT Reihani (First Researcher)، Reza Farshbaf Pourabad (Second Researcher)، Davoud Mohammadi (Third Researcher)، akram hatami (Fourth Researcher)
|