Research Specifications

Home \تأثیر رژیم های غذایی مختلف بر ...
Title تأثیر رژیم های غذایی مختلف بر فعالیت آنزیم آلفا- آمیلاز شب پره ی مدیترانه ای آرد (Lepidoptera: Pyralidae) Ephestia kuehniella Zeller, 1879
Type of Research Presentation
Keywords بید آرد، آنزیم های گوارشی، رژیم غذایی، نشاسته
Abstract بید آرد (Lepidoptera: Pyralidae) Ephestia kuehniella Zeller, 1879 که معمولا به عنوان شب پره ی مدیترانه ای آرد شناخته می شود عمدتا محصولات غلات ذخیره شده از جمله آرد، ذرت، برنج و جو را آلوده می کند. در محیط های گرم رشد می کند و کارخانه های آرد و نانوایی ها را به مکان های اصلی برای هجوم تبدیل می کند. در این مطالعه لاروها با شش جیره غذایی مختلف شامل آرد، سنجد، خرما، پسته، گردو و کشمش تغذیه شدند. 10 لارو سن پنجم (برای هر تکرار) با 2 میلی لیتر بافر فسفات (pH 6.8) تشریح و روده استخراج شد. پس از همگن سازی، نمونه ها با سرعت 1000 دور در دقیقه به مدت 10 دقیقه در دمای 4 درجه سانتی گراد سانتریفیوژ شدند. فعالیت آلفا-آمیلاز با استفاده از محلول نشاسته 1 درصد اندازه گیری شد. این روش شامل ترکیب 10 میکرولیتر عصاره آنزیمی، 20 میکرولیتر نشاسته و 410 میکرولیتر بافر فسفات (pH 6.8) و انکوباسیون در دمای 35 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه بود. پس از آن، 100 میکرولیتر 3، 5-دی نیتروسالیسیلیک به محلول اضافه شد و سپس لوله های آزمایش در آب جوش به مدت 15 دقیقه حرارت داده شد و به مدت 5 دقیقه در آب یخ قرار داده شد. جذب پس از سانتریفیوژ در 10000 دور در دقیقه و دمای 4 درجه سانتی گراد به مدت 10 دقیقه در طول موج 540 نانومتر با استفاده از دستگاه الایزا ریدر اندازه گیری شد. بر اساس نتایج (F=3.66, df=5,12, P=0.03)، جمعیت پرورش یافته روی سنجد دارای بیشترین فعالیت آنزیم آلفا- آمیلاز (U/mg 125/0 ± 306/0) بودند. در مقابل، لاروهایی که از آرد تغذیه کرده بودند کمترین فعالیت آنزیمی را داشتند (U/mg 001/0 ± 057/0). تفاوت معنی داری در فعالیت آنزیمی بین جمعیت های پرورش یافته با جیره پسته، کشمش و گردو وجود نداشت. بیشترین غلظت پروتئین در رژیم غذایی آرد mg/L 49/0 ± 22/1 و کمترین رژیم غذایی کشمش mg/L 04/0 ± 02/0 اندازه گیری شد. مطالعه ما نشان داد که انواع مختلف کربوهیدرات ها به طور قابل توجهی بر فعالیت آنزیم آلفا- آمیلاز تأثیر می گذارد. این آنزیم برای هضم نشاسته بسیار مهم است و سطح فعالیت آن بسته به نوع رژیم غذایی مصرف شده توسط لارو در مطالعه ما متفاوت بود.
Researchers Sohelia MT Reihani (First Researcher)، Reza Farshbaf Pourabad (Second Researcher)، Davoud Mohammadi (Third Researcher)، akram hatami (Fourth Researcher)