Research Specifications

Home \سنتز و شناسایی بیوکامپوزیت ...
Title سنتز و شناسایی بیوکامپوزیت های مغناطیسی و کاربرد آن ها در استخراج فاز جامد پخشی برخی از آفت کش های اورگانوفسفره از نمونه های آبی و غذایی قبل از آنالیز با روش های کروماتوگرافی
Type of Research Thesis
Keywords استخراج فاز جامد پخشی، بیوکامپوزیت، آفت کش، نمونه های غذایی، کروماتوگرافی
Abstract با افزایش روز افزون جمعیت در جهان، استفاده از سموم دفع آفات و علف کش ها افزایش یافته است. این سموم پایدار هستند و در صورت استفاده بی رویه و نامناسب و عدم توجه به شرایط مصرف آن ها، می توانند وارد منابع آبی، جو وخاک و از این طریق وارد زنجیره غذایی موجودات زنده و انسان شده و سبب تبعات زیست محیطی و بهداشتی مهمی بشوند. بنابراین در سالهای وجود آفت کش ها در مواد غذایی و محیط زیست به یک معضل جهانی تبدیل شده است و برای پایش منظم روشهای آنالیزی دقیق و حساس نیاز است. امروزه دستگاه های آنالیز مختلفی برای اندازه گیری بقایای آفت کش ها در نمونه های مختلف غذایی مورد استفاده قرار می گیرند. اما علی رغم پیشرفت های صورت گرفته، امکان اندازه گیری مستقیم ترکیبات در غلظت های ناچیز به ویژه در ماتریکس پیچیده مشکل و حتی غیر ممکن می باشد. بطوریکه آماده سازی نمونه یکی از مراحل اساسی بوده و دقت و حساسیت روش های اندازه گیری وابسته به انتخاب مناسب روش آماده سازی نمونه است. استخراج فاز جامد پخشی (DSPE) یک روش آماده سازی حساس و گزینش پذیر است. اساس این تکنیک، پراکندگی جاذب در نمونه ی مایع به کمک همزدن جهت جداسازی، استخراج و پیش تغلیظ آنالیت های مختلف از ماتریکس های پیچیده است. استفاده از بیوکامپوزیت ها به عنوان جاذب یک رویکرد سازگار با محیط زیست بوده و جایگزین مناسبی برای جاذب های معمولی است. هدف از این کار پژوهشی سنتز دو بیوکامپوزیت مغناطیسی بر پایه جاذب های گرافن اکسید - آلژینات سدیم و بیوکامپوزیت مغناطیسی مبتنی بر پلی لاکتیک اسید- کلسیم فسفات و بررسی خواص و ویژگی های آن، ارزیابی کارایی بیوکامپوزیت های سنتز شده در استخراج فاز جامد پخشی آ فت کش های مختلف از مواد غذایی و حذف استفاده از حلال های آلی سمی و همچنین غلبه بر مشکلات مرتبط با زمان و تکرار پذیری روش استخراج در روش استخراج فاز جامد پخشی و توسعه ی کاربرد این روش ها برای استخراج و پیش تغلیظ آنالیت های مورد مطالعه در نمونه های حقیقی مختلف نظیر نمونه های آبمیوه و اندازه گیری کمی آن ها با روش های کروماتوگرافی می باشد.
Researchers (Student)، Habib Razmi (Primary Advisor)، Mohammad Reza Afshar Mogaddam Afshar Mogaddam ()