Title
|
اثرات استفاده از گاما اوریزانول با فرم نانولیپوزوم بر پارامترهای سلولی و مولکولی اسپرم قوچ بعد از فرآیند انجماد-یخ گشایی
|
Type of Research
|
Thesis
|
Keywords
|
آنتی اکسیدان، اسپرم، استرس اکسیداتیو، انجماد- یخ گشایی، رادیکال های آزاد، نانولیپوزوم
|
Abstract
|
برای رسیدن به مزایای ارزشمند تکنیک های تولیدمثلی مانند لقاح آزمایشگاهی انجماد اسپرم از اهمیت بالایی برخوردار است. در طول فرآیند انجماد در اثر تولید بیش از حد رادیکال های آزاد علاوه بر آسیب غشایی، ماکرومولکول هایی مانند پروتئین ها، لیپیدها، کربوهیدرات ها و اسید های نوکلئیک داخل سلول نیز آسیب دیده و از این رو موجب آسیب ساختاری میتوکندری، قطعه قطعه شدن DNA هسته و DNA میتوکندریایی می شود که در نهایت به ناباروری اسپرم منتهی می شود. گاما اوریزانول به عنوان یک ترکیب آنتی اکسیدانی طبیعی مشتق شده از برنح است که خاصیت آنتی اکسیدانی آن ثابت شده است. به دلیل عدم حلالیت گاما اوریزانول در حلال های آبی و داشتن نیمه عمر پایین و سرعت متابولیسم بالا در محلول های اسیدی و خنثی به نظر می رسد بهره گیری از روش نانولیپوزوم برای تهیه نانوذرات گاما اوریزانول می تواند این مشکل را برطرف کند. غلظت های مختلف گاما اوریزانول شامل 0، 50،100 و 200 میکرومول در دو شکل آزاد و نانولیپوزوم (7 گروه آزمایشی) به محیط رقیق کننده در دمای 37 درجه سانتی گراد انجام خواهد شد. سلول های اسپرم از دم اپیدیدیم بافت بیضه قوچ جمع آوری و در رقیق کننده بر پایه تریس- زرده تخم مرغ اضافه خواهد شد. رقیق کننده های حاوی غلظت های مختلف گاما اوریزانول پس از تعادل سازی در دمای 5 درجه سانتی گراد در طول مدت 2 ساعت، در فاصله 4 سانتیمتری سطح ازت مایع تحت تاثیر بخار ازت منجمد و تا زمان ارزیابی پارامترهای سلولی و مولکولی اسپرم در تانک ازت مایع نگهداری می شوند. پس از انجماد- یخ گشایی پارامترهای سلولی و مولکولی از قبیل پارامترهای تحرکی، سلامت غشای پلاسمایی، ناهنجاری ها، غلظت مالون دی آلدهید، فعالیت آنزیم های سوپر اکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز، غلظت رادیکال آزاد H2O2، فعالیت غشای میتوکندریایی، درصد شکست DNA، زنده مانی و وضعیت آپوپتوزیس (آپوپتوز اولیه، آپوپتوز ثانویه و نکروزیس و تعداد کپی ژن میتوکندریایی سیتوکروم b ارزیابی خواهد شد.
|
Researchers
|
(Student)، Sara Ghaffarian (Primary Advisor)، (Advisor)، ()
|