Research Specifications

Home \ارزیابی رشد و عملکرد گیاه ...
Title ارزیابی رشد و عملکرد گیاه نعناع فلفلی تحت تأثیر نیتروژن و دمای آب آبیاری
Type of Research Presentation
Keywords آبیاری، خاک، دما، رشد، نیتروژن
Abstract نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) یک گیاه دارویی چندساله و از تیره نعناعیان است که به طور گسترده در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد. نیتروژن به عنوان یکی از عناصر پرمصرف و ضروری، نقش کلیدی در کمیت و کیفیت تولیدات گیاهی ایفا می کند و مدیریت صحیح آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. دمای آب آبیاری با تعدیل دمای خاک، علاوه بر تأثیر بر انتشار و جذب عناصر غذایی، رشد گیاه را نیز تحت تأثیر قرار می دهد. این پژوهش با هدف بررسی اثر متقابل دمای آب آبیاری (22، 27، 32 و 37 درجه سانتی گراد) و سطوح مختلف نیتروژن (صفر، 1 و 5/1 گرم در گلدان) بر رشد و عملکرد نعناع فلفلی، به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان اجرا شد. نتایج نشان داد که کاربرد یک گرم نیتروژن در هر گلدان و افزایش مناسب دمای آب توانست میزان شاخص کلروفیل (اسپد) و ارتفاع گیاه را افزایش و در نتیجه به افزایش وزن تر گیاه نعناع فلفلی کمک کند. این مطالعه نشان داد که توجه به دمای آب آبیاری، به ویژه در محیط های کنترل شده، می تواند به عنوان عاملی مهم در افزایش کارآیی مصرف نیتروژن و بهبود رشد و عملکرد گیاه عمل کند.
Researchers Saeid Hazrati (First Researcher)، Farhad Habibzadeh (Second Researcher)، (Third Researcher)، Khadijeh Khani-Zangbar (Fourth Researcher)