Title
|
بررسی اثر سینرژیستی ترکیبات طبیعی برخی گیاهان دارویی بر توقف رشد باکتری های بیمارستانی
|
Type of Research
|
Thesis
|
Keywords
|
آویشن، کلپوره، ترکیبات طبیعی، سینرژیستی، ضدمیکروبی
|
Abstract
|
باکتری های اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس به ویژه سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک آن ها، مسئول طیف وسیعی از عفونت ها هستند و مقاومت آن ها در برابر آنتی بیوتیک های رایج، پروتکل های درمانی را پیچیده می کند و منجر به بیماری طولانی مدت، افزایش هزینه های مراقبت های بهداشتی و میزان مرگ و میر بالاتر می شود.
امروزه مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری ها به عنوان یک چالش مهم بهداشت عمومی مطرح می شود که با استفاده بیش از حد و سوء استفاده از آنتی بیوتیک ها در محیط های بالینی و کشاورزی تشدید شده است. این مقاومت سالانه عامل مرگ صدها هزار نفر است که باعث شده است سازمان بهداشت جهانی در سال 2014 این پدیده را به عنوان یک تهدید بزرگ برای بهداشت اعلام کند. در پاسخ به این تهدید، محققان به دنبال یافتن راه حل های گیاهی هستند، زیرا آن ها مکانیسم های دفاعی پیچیده ای را برای مبارزه با پاتوژن ها اتخاذ می کنند. گیاهان متابولیت های ثانویه مختلفی مانند فلاونوئیدها، ترپن ها و ترکیبات فنلی تولید می کنند که خواص ضد میکروبی از خود نشان می دهند و می توانند رشد باکتری های مقاوم را مهار کنند. تحقیقات برای کشف ترکیبات مشتق شده از گیاهان برای افزایش کارایی آنتی بیوتیک های معمولی به عنوان عوامل ضد میکروبی جدید انجام می شوند.
در این زمینه، یافتن عوامل ضد میکروبی جایگزین نه تنها مفید بلکه ضروری است. استفاده از ترکیبات عصاره های گیاهی و اسانس ها، یک راه امیدوارکننده برای توسعه درمان های ضد میکروبی جدید است. Thymus kotschyanus، Thymus migricus و Teucrium polium به دلیل ترکیبات فیتوشیمیایی غنی خود مانند فلاونوئیدها و ترپن ها دارای خواص ضد میکروبی اند. هدف این تحقیق، ارائه راه حلی جدید برای مسئله مبرم مقاومت آنتی بیوتیکی با بررسی فعالیت ضد میکروبی ترکیب عصاره ها و اسانس های به دست آمده از این گیاهان است.
|
Researchers
|
(Student)، Fatemeh Mahmoodi kordi (Primary Advisor)، Mostafa Ebadi (Advisor)
|