Research Specifications

Home \تاثیر برهمکنش نانوسیلیکون ...
Title
تاثیر برهمکنش نانوسیلیکون وIQ-combi بر گندم (Triticum aestivum) در شرایط شور
Type of Research Thesis
Keywords
نانو سیلیکون،IQ-combi ، گندم، شوری
Abstract به کارگیری نانوکودها نمادی از پیشرفت در فناوری کشاورزی هستند که فرصت های امیدوارکننده ای را برای افزایش بهره وری محصول و کاهش اثرات منفی زیست محیطی ارائه می دهد. استفاده از نانوذرات برای رساندن مواد مغذی ضروری به گیاهان می تواند کارایی مصرف مواد مغذی را بهبود بخشد، زیرا می تواند آزادسازی هدفمندتر و کنترل شده تری از مواد مغذی را در مقایسه با کودهای معمولی فراهم کند. گندم به عنوان یکی از مهم ترین محصولات اصلی، نقشی حیاتی در امنیت غذایی جهانی ایفا می کند. با این حال، کشت گندم اغلب با چالش های مختلفی مواجه است که از جمله آنها می توان به تنش شوری اشاره کرد. شوری یک عامل اصلی استرس محیطی است که بر رشد، توسعه و بهره وری اغلب محصولات از جمله گندم تأثیر می-گذارد. شوری همچنین بر فیزیولوژی و بیوشیمی گیاهان تأثیر می گذارد و منجر به عدم تعادل مواد مغذی، استرس اسمزی و سمیت یونی می شود که در مجموع باعث کاهش عملکرد محصول می شود. در دهه گذشته، محققان شروع به بررسی پتانسیل نانو کودها در افزایش انعطاف پذیری گندم و سایر محصولات تحت شرایط تنش شوری کرده اند. مطالعات نشان داده که نانو کودهای خاص می توانند با افزایش در دسترس بودن مواد مغذی، حفظ آب و تعدیل پاسخ های فیزیولوژیکی گیاه به تنش، تحمل گیاه به تنش شوری را بهبود بخشند. هدف این پژوهش بررسی پتانسیل استفاده از نانو کود بر افزایش تحمل گندم به تنش شوری است.
Researchers (Student)، Leila Zarandi-Miandoab (Primary Advisor)، Nader Chaparzadeh (Advisor)، Ayyad Al-Shahwany ()