Research Specifications

Home \تاثیر تلقیح با قارچ های ...
Title تاثیر تلقیح با قارچ های Glomus intraradices و Glomus versiforme بر رشد و برخی صفات فیزیولوژیک صبرزرد (Aloea Vera L.) تحت تنش کم آبی
Type of Research Thesis
Keywords پرولین، کلروفیل، مالون دی آلدئید، محتوای عناصر
Abstract صبرزرد (Aloe vera L.)، گیاهی از خانواده لیلیاسه و جنس آلوئه می باشد. آلوئه ورا گیاهی تک لپه ای، چندساله، گوشتی، با ساقه کوتاه، مقاوم به خشکی و بومی مناطق گرمسیری است. متابولیسم آلوئه ورا از نوع اسید کراسوله ای می باشد. این گیاه دارای برگ های گوشتی (بین 10 تا 20 عدد) پر از ژل، باریک و کشیده می باشد. گل آذین گیاه خوشه ای شکل است (Pathak and Shamma 2017). جنس آلوئه دارای 348 گونه در طبیعت است (Pathak and Shamma 2017). بخش میانی برگ در سلول های پارانشیمی حاوی ژل است. از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده ژل می توان به آب (99-98 درصد)، چربی ها، آمینواسیدها، گلیکومانان، استرول ها و ویتامین ها اشاره کرد (Lee et al. 2000). ماده زرد تلخ مزه ای از سلول های غلاف برگ آلوئه ورا، بعد از جداشدن ترشح می شود که حاوی آنتیراکینون و گلیکوزیدها است. اسید وانیلیک و اسید کلروژنیک موجود در آلوئه ورا دارای خواص ضدالتهاب و آنتی اکسیدانی دارد (Habibi 2018). آلوئه ورا حاوی ﺗﺮﻛﻴﺒﺎت ﻓﻨﻠﻲ، چربی ها، قندها، اسیدآمینه، پروتیئن ها، لگتین، گلیکوپروتئین ها، ساپونین، آلوئین، اسیدهای آلی و پلی ساکاریدها می باشد، که کاربرد گسترده ای در صنایع داروسازی، غذایی و آرایشی و بهداشتی دارد (Olfati et al. 2012). افزایش بهره وری کشاورزی و ایمنی مواد غذایی به دلیل رشد جمعیت و افزایش استانداردهای زندگی ضروری است. اثرات نامطلوب تغییرات اقلیمی، اثرات صنعتی شدن و رشد سریع جمعیت جهان سبب کاهش بهره وری اکوسیستم های زراعی شده است. استفاده از فناوری های نوآورانه کشاورزی و شیوه های تولید، برای افزایش همزمان بهره وری پایدار و در عین حال تضمین پایداری زیست محیطی و اقتصادی ضروری است (El-Saadony et al. 2024). خشک سالی با افزایش دما و کاهش بارندگی مشاهده می شود که موجب اتلاف آب از طریق افزایش نرخ تبخیر و تعرق می شود (Raposo et al. 2023). فعالیت های انسانی مانند جنگل زدایی، موجب کاهش توانایی خاک برای ذخیره و جذب آب می شود که منجر به تشدید اثرات تنش خشکی می شود (Li et al. 2024). پیش بینی می شود تا سال 2050 تنش خشکی به بیش از پنجاه درصد از زمین های کشاورزی جهان آسیب برساند و تأثیر منفی بر بهره وری گیاهان و امنیت غذایی جهان داشته باشد (Seleiman et al. 2021). تنش خشکی موجب محدودیت تحرک و جذب عناصر غذایی در گیاه می شود که به دنبال آن کاهش عملکر
Researchers (Student)، lamia Vojodimehrabani (Primary Advisor)، Alireza Tarinejad (Advisor)، Mohammad Bagher Hassanpouraghdam (Second Advisor)، Kambiz Azizpour ()