Research Specifications

Home \بررسی تأثیر کاربرد سطوح مختلف ...
Title بررسی تأثیر کاربرد سطوح مختلف کود آلی و اوره بر تجمع نیترات و برخی صفات فیزیولوژیک اسفناج
Type of Research Article
Keywords اسفناج، عناصر، فنل کل، وزن تر
Abstract استفاده از روش هایی که موجب کاهش تجمع نیترات در سبزی های برگی شود و همچنین ارزش غذایی آن هاا 01 و 01 درصاد حجمای ، را حفظ نماید حائز اهمیت می باشد. به منظاور بررسای تاأثیر ساطوح مختلاف صافر ، 01 012 و 013 کیلوگرم در هکتار بر تجمع نیتارات و ، کودهای آلی دامی، ورمی کمپوست و مرغی و کود اوره 010 برخی خصوصیات رشدی و فیزیولوژیک اسفناج آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی باا ساه تکارار در دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در سال 0031 اجرا شد. نتایج نشان داد بالاترین مقادیر نیترات در زمان هاای صاب و عصر در تیمار 013 کیلوگرم در هکتار کود اوره مشاهده شد. طول برگ تحت تأثیر تیمارهای 01 و 01 درصاد کاود مرغی قرار گرفت. بیشترین میزان قند محلول و وزن تر و خشاک ریشاه در تیمارهاای 01 و 01 درصاد کاود دامای مشاهده شد. تیمارهای 01 و 01 درصد کود ورمی کمپوست و کود دامای و تیماار 01 درصاد کاود مرغای موجاب افزایش وزن تر و خشک برگ شد. تمامی سطوح کودهای ورمی کمپوست، دامی و مرغی موجب افزایش محتاوای پتاسیم شد. بیشترین میزان آهن، روی و محتوای فنل کل نمونه ها در تمامی سطوح کاود دامای و ورمای کمپوسات ملاحظه گردید. با توجه به پاسخ مثبت گیاه اسفناج به کاربرد کودهای آلی به نظر می آید که کااربرد ا یا ن کودهاا ضمن کاهش مصرف کودهای شیمیایی و کاهش اثرات سوء زیست محیطی آن ها، روش مناسبی برای تولیا د ساالم و پایدار سبزی ها باشد.
Researchers lamia Vojodimehrabani (First Researcher)، Rana valizadeh kamran (Second Researcher)، Zahra soltanigaralar (Third Researcher)، Zahra Emanizeraatcar (Fourth Researcher)، Zahra Masumpour (Fifth Researcher)