Title
|
بررسی ترکیبات فنولی و خواص بیولوژیکی اندام های رویشی گیاه Lepdium vesicarium L.
|
Type of Research
|
Article
|
Keywords
|
آنتی اکسیدان، سمیت سلولی، کافئیک اسید، گالیک اسید، L. vesicarium
|
Abstract
|
با وجود تاریخچه ای طولانی در استفاده ی دارویی گیاه Lepdium vesicarium، مطالعه ترکیبات فنولی و خواص بیولوژیکی اندام های مختلف آن صورت نگرفته است. بدین منظور، بعد از به دست آوردن عصاره تام متانولی اندام های مختلف (ریشه، برگ، ساقه، شاخه و بذر) گیاه، محتوای کل ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی با روش اسپکتروفتومتری و خاصیت های آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی به ترتیب با روش های DPPH و MTT مورد بررسی قرار گرفتند و در ادامه، فنولیک اسیدهای آزاد و استری آنها با دستگاه HPLC اندازه گیری شدند. بر اساس نتایج، عصاره های متانولی ساقه و برگ گیاه دارای بیشترین میزان ترکیبات فنولی بودند و بیش ترین میزان ترکیبات فلاونوئیدی مربوط به عصاره ی ساقه و بذر گیاه بود. بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی و سمیت-سلول بر علیه سلول های سرطانی MCF-7 نشان داد که بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی مربوط به عصاره متانولی بذر گیاه بود و عصاره های ساقه و بذر بیشترین خاصیت سمیت سلولی را داشتند. نتایج حاصل از آنالیز فنولیک اسیدها نیز نشان داد که کافئیک اسید به ترتیب با مقادیر 16/0 ± 44/1 و 09/0 ± 11/1 میلی گرم بر گرم وزن خشک گیاه به عنوان عمده ترین فنولیک اسید آزاد موجود در عصاره های برگ و شاخه می باشد. همچنین، سالیسیلیک و m-کوماریک اسید فنولیک اسیدهای استری عمده موجود در عصاره های ریشه و شاخه گیاه به ترتیب با مقادیر 07/0 ± 98/0 و 07/0 ± 95/0 میلی گرم بر گرم وزن خشک بودند. بنابراین، بر اساس نتایج به دست آمده، بذر گیاه دارای بیشترین ترکیبات فنولی از جمله کافئیک اسید، فرولیک اسید و گالیک اسید می باشد و با توجه به پتانسیل بالای آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی می تواند در صنعت داروسازی و غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
|
Researchers
|
Saeed Mollaei (First Researcher)، (Second Researcher)، Mostafa Ebadi (Third Researcher)
|